Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Rotterdammer (21) aangehouden voor dodelijk schietincident in Hengelo

Schietpartij hengelo auto afgevoerd juli 2022 JORDI HEINEN NU
Een dag na het schietincident werd de auto van het slachtoffer afgevoerd.
Beeld: News United

De politie heeft een Rotterdammer (21) aangehouden voor betrokkenheid bij het fatale schietincident in Hengelo, afgelopen dinsdag. Een arrestatieteam is een woning in Enschede binnengevallen waar de man verbleef.

Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Hengelo, werd vorige week dinsdag doodgeschoten. Hij probeerde nog te vluchten, maar botste met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Omstanders en politieagenten verleenden eerste hulp, maar de bestuurder overleed ter plaatse.

Tongo

De politie heeft 'veel mensen gesproken en onderzoek gedaan' en kwam zo de verdachte op het spoor, staat in een persbericht. De politie is het Team Grootschalige Opsporing opgestart onder de naam Tongo.Het is nog onbekend wat de aanleiding is voor het schietincident. Of de man is omgekomen door kogels of door het auto-ongeluk, is evenmin bekend. De politie roept mensen die rond half elf 's avonds in de omgeving waren op zich te melden.Ook is ze op zoek naar mensen die rond die tijd filmpjes hebben gemaakt en naar mensen in de omgeving in het bezit van een dashcam of bewakingsbeelden.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.