Verkeer
Stuur appje
Zoek

Steekincident in Enschede: slachtoffer laat honderden meters bloedspoor na

Steekincident Hogeland 2 News United Dennis Bakker
Een deel van de Heutinkstraat in het Enschedese buitengebied is afgezet in verband met een steekincident
Beeld: News United, Dennis Bakker

In Enschede heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag een steekincident voorgedaan. Het slachtoffer werd geraakt in een slagader en is vervolgens, vermoedelijk vanuit het buitengebied, de wijk Hogeland in gelopen. Daar trof de gealarmeerde politie hem aan.

De politie kreeg omstreeks 01:50 uur een melding van het incident. De gestoken man werd aangetroffen in de Van Diemenstraat. Het steekincident zelf heeft zich vermoedelijk voorgedaan op de Heutinkstraat in het Enschedese buitengebied. De man is van daar lopend de wijk Hogeland binnengelopen, waar hij bij verschillende woningen aanbelde om hulp.

Bloedspoor

Buurtbewoners hebben hem direct eerste hulp geboden. Nadat de politie arriveerde is hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar een slagaderlijke bloeding werd vastgesteld.

De politie heeft op twee plaatsen onderzoek verricht, waarbij een deel van de Heutinkstraat en de Van Diemenstraat en Spartastraat zijn afgezet. Op straat is een bloedspoor van enkele honderden meters te zien. Bij enkele woningen ligt een plas bloed op de grond.

Steekincident Hogeland 1 News United Dennis Bakker
In de Enschedese wijk Hogeland liet een gewonde man donderdagnacht een spoor van bloed achter
Beeld: News United, Dennis Bakker

De politie is op zoek naar de dader of de daders. Mensen die iets hebben gezien of in het bezit zijn van camerabeelden, wordt verzocht telefonisch contact op te nemen via 0900-8844 of - anoniem - 0800-7000.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.