Verkeer
Stuur appje
Zoek

Marcel Möring te gast in Schrijvers in het park in Hengelo's Prins Bernhardplantsoen

Moring Marcel Harry Cock afgekocht
Marcel Mörings oeuvre is volgens kenners één groot pleidooi voor de kracht van het vertellen, voor de macht van de verbeelding en het bouwen van ingenieuze literaire constructies.
Beeld: Harry Cock

De in Enschede geboren schrijver Marcel Möring (1957) is zondag 17 juli te gast in de reeks Schrijvers in het park in het Hengelose Prins Bernhardplantsoen. Onder het gebladerte van de rode beuk wordt Möring vanaf 11 uur geïnterviewd door Tubantia-journalist Theo Hakkert over zijn oeuvre.

Ingenieuze literaire constructies

Marcel Mörings oeuvre is volgens kenners één groot pleidooi voor de kracht van het vertellen, voor de macht van de verbeelding en het bouwen van ingenieuze literaire constructies. Möring besloot al op zijn dertiende schrijver te worden. Na de middelbare school studeerde hij twee jaar Nederlandse literatuur en ging daarna van het ene klusje naar het andere. Hij schreef in die jaren verschillende toneelstukken, produceerde, regisseerde en verhuisde naar Rotterdam. Zijn eerste roman, Mendels Erfenis, verscheen in 1990, met bijna unaniem lovende kritieken. In 2020 werd zijn zevende roman Amen genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs. Dit jaar verscheen Familiewandeling, een openhartige vertelling over herinneren en de tragiek van zijn familiegeschiedenis.

Vakantiekoffer

Bezoekers krijgen ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Na het interview is het mogelijk om Mörings boeken aan te schaffen, zodat ze persoonlijk gesigneerd de vakantiekoffer in kunnen. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, inclusief consumptie naar keuze. Ter plekke contant of digitaal te betalen. Een plek reserveren kan via [email protected]. Er zijn slechts 50 stoelen beschikbaar. Het evenement eindigt om 13 uur.

icon_main_info_white_glyph

Jongereneditie?

Volgens een bestuurslid van Hengelo Leest bestaat de kans dat er in september nog een jongereneditie van Schrijvers in het park wordt gehouden, maar dit is nog onzeker aangezien het 'in financiële en praktische zin nogal wat voeten in de aarde heeft'.

Mensje van Keulen

Op zondag 28 augustus komt Mensje van Keulen naar het Prins Bernhardplantsoen om over haar werk te vertellen in deze door de stichting Hengelo Leest georganiseerde reeks. Eind juni zou de reeks in het kader van de Maand van het Spannende Boek worden afgetrapt door thrillerschrijvers Charles den Tex en Nicolet Steemers, maar vanwege ziekte van Steemers moest deze bijeenkomst worden afgelast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.