Verkeer
Stuur appje
Zoek

Toppianisten dit najaar naar Hengelose Waterstaatskerk

Thumbnail International Piano Series Vitaly Pisarenko 18 5 2019 Bern Copyright Natalie Lafranchi 28
De concertreeks wordt geopend met een concert van de Oekraïense meesterpianist Vitaly Pisarenko.
Beeld: Natalie Lafranchi

Internationale toppianisten komen na de zomer naar Hengelo. In de Waterstaatskerk worden verschillende concerten gegeven. De International Holland Piano Series, daarover hebben we het, werd voor het laatst in 2019 gehouden. De concertreeks wordt op 8 oktober geopend met een concert van de Oekraïense meesterpianist Vitaly Pisarenko.

Ode aan Oekraïne

Met vijf concerten en drie masterclasses kan de International Holland Piano Series eindelijk weer van start gaan. Door corona was er ook hier twee jaar lang niks mogelijk. Na de zomer wordt het seizoen afgetrapt met de Oekraïense pianist Vitaly Pisarenko. “Het optreden van Pisarenko is een ode aan zijn geboorteland. Hij, en wij met hem, vinden het heel belangrijk om aandacht te besteden aan de gruwelijke gebeurtenissen in Oekraïne”, vertelt Santiago Costa, oprichter van het evenement.

“We zijn super trots en blij met al deze pianisten, het zijn echt musici van wereldniveau.”

Kovadevich, Dovgan en Volodos

Naast Vitaly Pisarenko treden onder andere ook de Amerikaan Stephen Kovacevich (1940), de jonge Russische Alexandra Dovgan (2007) en de eveneens Russische Arcadi Volodos (1972) op. Stuk voor stuk grote namen in hun genre. Costa: “We zijn super trots en blij met al deze pianisten, het zijn echt pianisten van wereldniveau. We verwachten dan ook dat dit een heel mooi seizoen wordt.”

Waterstaatskerk

Net zoals voorgaande jaren vinden de concerten plaats in de Waterstaatskerk in Hengelo, waar ruimte is voor 350 bezoekers. Naast de concerten verzorgen de pianisten ook masterclasses. Deze worden gegeven in de concertzaal van het Conservatorium ArtEZ in Zwolle. “De masterclasses zijn deels voor de studenten van het Conservatorium en deels voor mensen die zich inschrijven.”

icon_main_info_white_glyph

Kaartverkoop

Dinsdag 21 juni start de kaartverkoop. Vroege vogels krijgen bij reservering voor 15 juli 15% korting. Het eerste concert is op zaterdag 8 oktober.

Arcadi Volodos Brahms Marco Borggreve
Arcadi Volodos treedt op in Hengelo en verzorgt een workshop in Zwolle.
Beeld: Natalie Lafranchi
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.