Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengeloër op straat: 'Hoge energieprijzen brengt veel mensen in de problemen'

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden ontzettend snel gestegen en die stijging blijft waarschijnlijk nog wel even doorzetten. Bijna een op de zes Nederlandse huishoudens kan hierdoor op termijn moeite krijgen met het betalen van zijn rekeningen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Planbureau (CPB). We gingen de straat op in Hengelo om mensen te vragen of ze de eindjes nog aan elkaar kunnen knopen.

Pastoraal werker

Dat de benzineprijzen flink gestegen zijn, de stroomrekening fors hoger is en de boodschappen duurder zijn geworden, merken de Hengeloërs uiteraard wel. De mensen die hun verhaal willen doen voor de camera, kunnen hun rekeningen nog altijd betalen. Ze zien om zich heen wel dat anderen er problemen mee krijgen. Een pastoraal werker hoort dat soort verhalen uit de eerste hand: "Veel van mijn cliënten hebben een smalle beurs en komen nu in de moeilijkheden. Als gemeentes dan ook nog eens niet vlot zijn met het betalen van de beloofde energietoeslag komen mensen in de schulden."

‘Niet eerlijk’

Ook thuiswonende jongeren zien de prijzen stijgen, hoewel ze de gevolgen ervan zelf nog niet direct ondervinden. Een scholiere vertelt: “Ik maak me wel zorgen. We moeten steeds meer betalen voor benzine en energie, alles wordt steeds duurder.” Ze denkt wel te weten waar het aan ligt: “De oorlog in Oekraïne moet snel voorbij zijn. Dan zullen de prijzen vanzelf weer gaan dalen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.