Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Geslaagde buitenspeeldag in ‘t Woolde in Hengelo, ondanks regen

Plassen water en doorweekte kleding, het mocht de pret niet drukken tijdens de Nationale Buitenspeeldag afgelopen woensdagmiddag in 't Woolde in Hengelo. “We zijn lekker aan het spelen met elkaar, dus we merken niks van de regen”, vertelt één van de kinderen.

Nationale Buitenspeeldag

De buitenspeeldag is een jaarlijks gehouden dag in Nederland en België, met het doel om kinderen te stimuleren buiten te spelen. Bram Richmond, medeorganisator van de buitenspeeldag, zet zich al jaren in voor de buurt, samen met een team van vrijwilligers en sponsoren. “Ik vind het superleuk om dit elk jaar weer te organiseren voor de kids hier uit de buurt. Het is toch leuk om al die blije gezichtjes te zien”.

““Het is toch leuk om al die blije gezichtjes te zien”.”

Eenvoudig begonnen

Bram Richmond: “23 jaar geleden begonnen we eerst heel eenvoudig, met een paar kleine spelletjes. Toen was er al een leuke opkomst. Door verschillende sponsoren en het team met vrijwilligers zijn we de buitenspeeldag steeds groter gaan uitbouwen, met ondertussen veel spectaculaire springkussens en duurdere apparaten”.

Regenbuien

Ondanks de vele regenbuien kwamen er veel kinderen af op de buitenspeeldag. Eén van de kinderen vertelt enthousiast: “Ik vind de regen juist heel leuk, zo glij ik alleen maar nog harder van de stormbaan af!” Een ander kind vertelt: “We zijn gewoon lekker aan het spelen met elkaar, ik merk niks van alle regen”.

Ook Richmond is erg blij met hoe de middag verloopt: “De weersvoorspelling zag er niet goed uit, dus we waren al wat bang voor de opkomst. Gelukkig valt deze heel erg mee, er lopen hier heel veel blije kinderen rond. Ik geniet er enorm van hoeveel lol de kinderen met elkaar hebben”.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.