Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jong en oud bundelen krachten tijdens concert in Enschede: Strings Connected

Tegen het einde van de WAK houdt het Twents mandoline- en gitaarorkest (TMGO) het concert: Strings Connected. Samen met 40 gitaarleerlingen van de Kaliber Kunstenschool, spelen zij aanstaande zaterdag 11 juli in de Ontmoetingskerk. Het wordt een gratis concert waarbij de leeftijden van de muzikanten sterk uiteenlopen. Het leeftijdsverschil tussen de jongste en oudste gitarist is maar liefst 82 jaar.

Van 15.00 tot 16.30 laten het 100-jarige TMGO en de leerlingen samen hun gitaarklanken horen. De Ontmoetingskerk, op de hoek van de Varviksingel en de dr. J. Wagenaarstraat, is waar het gaat gebeuren. Volgens het TMGO wordt het een voorstelling door jong en oud vóór jong en oud.

Gitaar foto pixabay
Op zaterdag 11 Juni wordt concert: Strings Connected gehouden in de Ontmoetingskerk
Beeld: Twents mandoline- en gitaarorkest (TMGO)

Leeftijden

De samenwerking tussen de twee muzikale instanties levert een mooi schouwspel op. Bij het Twents mandoline- en gitaarorkest zijn de leden tussen de 48 en de 88 jaar oud. Bij de 40 leerlingen van de Kaliber Kunstenschool liggen de leeftijden tussen de 6 en 18 jaar.

Programma

Het tot nu toe bekende programma kent een duidelijke variatie in genre's. Met Peter en de Wolf en Don Quichotte worden twee bekende verhalen op muzikale wijze verteld. Concerto de Cologne is een stuk waarbij één solopartij in de voorgrond staat, waarbij de rest van orkest ondersteuning bied. Supermassive Black Hole is op zijn beurt een akoestische versie van een up-tempo rocksong.

Daarnaast komt er een stuk dat in corona-tijd geschreven is: Connected. De boodschap van dit stuk is om mensen te laten verbinden via muziek. Connected was tot dusver alleen online te horen, maar daar komt na zaterdag verandering in.

Poster 11 juni Strings connected
De poster van het Strings Connected concert
Beeld: Twents mandoline- en gitaarorkest (TMGO)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.