Verkeer
Stuur appje
Zoek

Creatieve broedplaats Oogst in Hart van Zuid kan eindelijk van start

De kartrekkers van creatieve broedplaats Oogst kunnen eindelijk beginnen met de ontwikkeling van het terrein in Hart van Zuid in Hengelo. De verschillende initiatiefnemers hebben woensdag 8 juni een bruikleenovereenkomst getekend met grondeigenaar Van Wijnen. Op 21 juni waren twee van hen te gast in Hengeloos Peil.

Oogst

Broedplaats Oogst is een initiatief van Gebouw 16, Stichting In Wording, Skatelab, Stichting Storkiaan en Metropool en de particuliere aanjagers Ton Nieuwenhuis, Jord Schöppink en Pascal Huisintveld. Op het braakliggende terrein aan de Laan Hart van Zuid wordt onder meer een stadstuin gerealiseerd, een creatief centrum voor kunstenaars opgericht en een amfitheater aangelegd. Deze zomer - een datum is nog niet bekend - wordt de broedplaats officieel geopend.

Creatieve broedplaats OOGST Hengelo
Lees ook
Metropooldirecteur: 'Broedplaats maakt Hengelo én Twente aantrekkelijker’

Klein Berlijn

Met de ondertekening van de overeenkomst kan er langzamerhand worden begonnen met het in de praktijk brengen van de plannen. Pascal Huisintveld is één van de initiatiefnemers en wordt kwartiermaker van het terrein: “Mijn woning staat er al, ik verblijf straks op broedplaats Oogst als kwartiermaker, een rol die veel kanten kent.”

Als kwartiermaker houdt hij contact met de gemeente en met de omwonenden. Hij is tevens initiatiefnemer van het Beekplein, waar hij een braakliggend terrein van Welbions aan de Beekstraat omtoverde in een stadstuin met loungestoelen en een bar. Huisintveld: "Geheel in Berlijnse stijl. Zo'n stadstuin wordt als één van de eerste onderdelen gerealiseerd in de nieuwe broedplaats.

Artikel gaat verder onder de foto

Foto Oogst BPD Van Wijnen Hv Z
De kartrekkers van creatieve broedplaats Oogst kunnen eindelijk beginnen met de ontwikkeling van het terrein langs de Laan Hart van Zuid
Beeld: Broedplaats Oogst

Creative Terminal

Naast een hippe stadstuin met bar komt er ook een plek voor kunstenaars. De Creative Terminal zal bestaan uit een aantal zeecontainers. De eerste containers komen eind deze maand al aan. “De Creative Terminal zal binnen Oogst dienen als een plek voor het activeren van jonge vormgevers, kunstenaars en kunstliefhebbers. Daarmee creëren we samen met deze doelgroepen een nieuw en interessant creatief klimaat voor de stad, dat zich zal doorvertalen in een actieve groep die betrokken raakt bij kunst, cultuur en creatief ondernemen”, zegt initiatiefnemer Jord Schöppink.

Oogstbroedplaats artistimpressie
Op het braakliggende terrein in Hart van Zuid wordt een stadstuin met bar gemaakt, een creatief centrum voor kunstenaars en een amfitheater. Deze zomer wordt de broedplaats officieel geopend.
Beeld: Broedplaats Oogst
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.