Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Lezing: Help bedreigde insectensoorten overleven door tuin anders in te richten

Hommel bedreigd pixabay
Vrijwel alle hommels hebben het moeilijk. Van de 27 in Nederland bekende hommelsoorten staan er 17 op de Rode Lijst en zeven hiervan zijn al verdwenen uit ons land.
Beeld: Via Pixabay

Wilde bijen, vlinders en zweefvliegen hebben het moeilijk. Door eenvoudige ingrepen in onze stedelijke tuin kunnen we bedreigde soorten helpen overleven. Jan Zwienenberg en Gerrit Haverkamp verzorgen op vrijdag 13 mei een lezing over dit onderwerp in Kulturhus Hasselo. De heren zijn lid van de KNNV Hengelo-Oldenzaal, de plaatselijke vereniging voor veldbiologie.

Wilde bijen, vlinders en zweefvliege

De lezing behandelt het belang van groen voor wilde bijen, vlinders en zweefvliegen in de openbare ruimte en tuinen in stedelijk gebied. Zwienenberg: "Wilde bijen, vlinders en andere insecten hebben het moeilijk. Menig soort staat op de Rode Lijst. Welke kansen biedt het openbaar groen, waaronder de bermen en het groen in tuinen? Voor een beoordeling is kennis nodig over de leefwijze van de insecten en de relatie tussen deze insecten en de bloemen."

icon_main_info_white_glyph

Kaarten reserveren

De entree bedraagt 7,50 euro inclusief koffie of thee en een drankje na afloop. Kaarten kunnen online besteld worden en vooraf worden afgehaald aan de balie in het kulturhus aan de Henry Woodstraat 62. Er is geen kaartverkoop op de avond zelf.

Concrete voorbeelden

Die kennis hebben de beide heren in huis en deze kennis delen ze graag met de bezoekers van deze lezing. Dit gebeurt aan de hand van concrete voorbeelden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.