Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Landgoedwinkel Reef als uithangbord voor het boerenleven anno nu

Bloemen plukken in de pluktuin, even uitrusten tijdens een lange fietstocht of shoppen in een boerenwinkeltje, het kan allemaal bij Landgoedwinkel Reef in Twekkelo. Jeanine Reef en Ilse Reef runnen het bedrijfje op hun erf in Twekkelo. Naast vermaak willen de schoonzussen hun bezoekers ook informeren over het boerenleven anno 2022: "In onze landgoedwinkel willen we laten zien dat de boeren in Nederland hele goede voedselproducenten zijn."

Begon met grapje 

Jeanine en Ilse hebben een gezamenlijke hobby: het buitenleven. Tijdens een verjaardag in 2014 kwamen ze op het idee om een pluktuin te beginnen. Uiteindelijk kwamen er een rustpunt voor fietsers en wandelaars en een landgoedwinkel bij. Ilse Reef: "In eerste instantie begon het met grapjes, maar toen hebben we elkaar gebeld en besloten om het plan serieus te gaan bekijken. Een jaartje later werden onze plannen werkelijkheid en zijn we begonnen met de pluktuin.”

Boerenleven promoten  

Jeanine en Ilse willen de schoonheid en het belang van het boerenleven graag breed uitdragen. Zo zijn ze op het idee gekomen om een landgoedwinkel te openen. In Landgoedwinkel Reef willen ze laten zien dat de boeren in Nederland hele goede voedselproducenten zijn. “Hier verkopen we ons eigen varkensvlees, maar we verkopen ook producten van anderen. Inmiddels hebben we al een redelijk assortiment, met onder meer eieren, bier, kaas, boerenijs en jam.”

Naamsbekendheid 

De schoonzussen hebben niet een specifiek doel voor ogen. Ilse vertelt: “Alles wat we wilden bereiken, hebben we nu bereikt. We hebben een mooie plek waar mensen hun rust kunnen vinden en kennis kunnen maken met het boerenleven. Wel is het nu van belang om meer naamsbekendheid te krijgen. Mensen moeten weten wie we zijn en waar we zitten. Dat is het volgende punt op onze agenda.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.