Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose onderneemster: "Trouwe klanten hebben ons door de crisis heen geholpen"

Knetter is een decoratief winkeltje met een zoetcafé aan de Molenstraat in Hengelo. Je kunt er terecht voor originele cadeauartikelen zoals kaartjes, zeepjes en allerlei woonaccessoires. Veel inwoners uit de stad en omgeving komen regelmatig binnen om te genieten van zelfgemaakte lekkernijen als taart en brownies. Deze week is het feest, want Knetter bestaat drie jaar.

Hiske Ott en Meta Kolkman, de eigenaren van de winkel, zijn blij om een feestje te kunnen vieren. “De coronaperiode was een hele lastige tijd voor ons, vooral omdat we geen steun kregen vanuit de overheid wegens ons korte bestaan," zegt Ott. "We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben elke woensdag en zaterdag voor onze winkel gestaan, met een kraampje gevuld met lekkers. Onze trouwe klanten hebben ons er die periode écht doorheen geholpen, daar zijn we heel dankbaar voor.”

“Onze trouwe klanten hebben ons écht door de coronaperiode heen geholpen, daar zijn we heel dankbaar voor.””

Hiske en Meta zijn al jaren ondernemers. Ze stonden eerst afzonderlijk van elkaar op de markten en braderieën. “Dat klikte zo goed, dat we dingen samen gaan doen. Zo is het balletje een beetje gaan rollen en zijn we begonnen met het geven van workshops en high teaën. In 2019 is onze eigen winkel Knetter hieruit ontstaan.”


De afgelopen jaren was een hele drukke periode voor de ondernemers. Daarom willen ze in de toekomst het winkelteam graag uitbreiden: “Het zal heel fijn zijn om meer mensen te hebben in onze winkel, zodat we de taken meer kunnen verdelen. Ik merk nu dat het de afgelopen tijd toch best een zware periode is geweest, waarbij vrije tijd er voor ons nauwelijks was. Een groter team zal dus heel fijn zijn.”

““We stonden af en toe naast elkaar op de markt en dat klikte zo goed, dat we dingen samen gaan doen. Zo is het balletje een beetje gaan rollen.”

Een deel van het assortiment in de winkel wordt allemaal handgemaakt in het eigen atelier door Meta, zoals tassen en kussens. Ook alle etenswaren en lekkernijen komen uit eigen keuken. Die worden gemaakt door Hiske en kunnen genuttigd worden in de kleine tearoom, waar mensen even lekker kunnen ontspannen. Knetter viert haar driejarig bestaan graag samen met klanten, zo zijn er ludieke winacties. Wie bijvoorbeeld langskomt om een liedje te zingen met een feestelijk hoedje op wordt getrakteerd op een verrassing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.