Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

'Horrorkat' Freddy gaat kersverse vrijwilligster Carla van Dierenambulance te lijf

Carla dierenambu hengelo rtv oost
Vrijwilligster Carla met de excuses en het goedmakertje van Freddy's baasjes.
Beeld: RTV Oost

Ze was net een week aan de slag als vrijwilligster bij de Dierenambulance in Hengelo toen ze meteen op hardhandige wijze kennismaakte met de gevaren van haar nieuwe pro deo-baantje. 'Horrorkat' Freddy beet zich namelijk vast in dierenvriendin Carla, die nu met een pijnlijke ontsteking rondloopt. De baasjes van het beest hebben inmiddels uitgebreid hun excuses aangeboden voor de strapatsen van hun troeteldier.

Alarmmelding

Omdat ze zo begaan is met het lot van dieren had Carla zich recent aangemeld bij de Dierenambulance in haar woonplaats Hengelo. Het bleek een schot in de roos. Ze heeft het helemaal naar haar zin en geniet ervan om in nood geraakte dieren uit de brand te helpen.

Alleen liep het begin deze week toch net even anders. "We hadden de alarmmelding binnengekregen dat een kat in de dakgoot zat die er niet meer uit durfde."

Waarop de vrijwilligsters uitrukten in een poging de kat uit z'n benarde positie te bevrijden. Carla klom met de ladder naar boven, terwijl haar collega beneden de wacht hield. De halve straat was intussen uitgelopen om zich te vergapen aan de heldendaad.

"Die kat ging enorm tekeer", blikt ze terug. "Mijn collega op de grond hoorde het dier gillen en mij 'auw' roepen. Maar ik heb niet losgelaten. Waarop ik met die kat weer naar beneden klom. Het diertje heb ik een dak lager losgelaten. Op de schuur. Zodat-ie veilig naar beneden kon. Een metertje of twee."

“Freddy had me onder meer in mijn oren gebeten, ik had wonden in mijn gezicht en later bleek dat ik ook mijn hand had gekneusd.”

Kat in 't bakkie?

Het leek dus kat in 't bakkie, maar dat was toch te vroeg gejuicht. Want in plaats van dat de kat veilig naar beneden klauterde, nam hij de benen. Vervolgens moest Carla ook zelf nog het dak af. Waarbij duidelijk werd dat de 'killerkat' de Hengelose toch behoorlijk te grazen had genomen.

"Omdat mijn collega me alleen 'auw' had horen zeggen, dacht ze dat het wel meeviel. Maar nadat ik Freddy had laten gaan, zag ik pas hoe ik eraan toe was. Mijn collega Jessica moest me het laatste deel van de ladder af helpen. Lijkbleek en met knikkende knietjes. Freddy had me onder meer in mijn oren gebeten, ik had wonden in mijn gezicht en later bleek dat ik ook mijn hand had gekneusd."

Tekst gaat verder onder foto

Carla dierenambu hengelo 2 rtv oost
Naderhand was goed te zien wat 'horrorkat' Freddy met zijn aanval had aangericht.
Beeld: RTV Oost

Pijnlijke ontsteking

Bij de huisartsenpost bleek dat Freddy vier tot vijf keer toe zijn tanden in Carla's oor had gezet. "Dat moest uiteindelijk op drie plekken worden gelijmd en het bleek ook gekneusd. Naderhand hoorde ik van de eigenaren dat Freddy goed ontwikkelde hoektanden had. Nou, daar was ik zelf intussen ook achter."

En of je nu door de hond of door de kat wordt gebeten, dat blijkt in de praktijk toch een behoorlijk verschil te maken. Katten dragen namelijk dusdanig veel bacteriën bij zich dat een ontsteking haast onvermijdelijk is. "Daar had de arts me al voor gewaarschuwd. Ik kreeg antibiotica mee, maar inderdaad: de boel is nu toch gaan ontsteken. Een behoorlijke pijnlijke kwestie."

Tekst gaat verder onder foto

Carla dierenambu hengelo 3 rtv oost
De baasjes van kat Freddy boden excuses aan voor het gedrag van hun troeteldiertje.
Beeld: RTV Oost

Spoorloos

Kat Freddy is intussen spoorloos. Freddy's baasjes zijn niettemin blij met Carla's optreden en hebben haar uitvoerig bedankt. En ook excuses aangeboden voor het gedrag van hun troeteldiertje. Met een reep chocolade om de pijn enigszins te verzachten.

Echte huiskat

De eigenaresse van de kat benadrukt dat het diertje eigenlijk nooit wegloopt. "Dat is ooit in een heel ver verleden een keer gebeurd, maar Freddy is een echte huiskat. Komt normaal amper buiten. We zijn echter pas verhuisd en dat is wellicht de reden dat hij wat uit zijn normale doen is. Freddy is gecastreerd en gechipt en heeft een fiche met zijn naam en ons telefoonnummer erop. Als mensen 'm vinden, hopen we dat ze met ons bellen."

'Freddy Krueger'

Behalve complimenten voor haar optreden heeft Carla intussen ook al de nodige grapjes over zich heen gekregen. "Hoe vaak ik nu wel niet grapjes over Freddy Krueger (de beruchte hoofdrolspeler in een bekende horrorfilm) voorbij heb horen komen... En dan te bedenken dat ik die avond eigenlijk geen dienst had, maar had geruild met een collega. Voor de goede orde: ik neem dat diertje niets kwalijk. Dat was gewoon vreselijk in paniek. En ja, ik blijf dit werk gewoon doen. Ik heb het hier helemaal naar mijn zin."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.