Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose minima kunnen eenmalige energietoeslag vanaf 9 mei aanvragen

272865 euros1
De gemeente Hengelo heeft bekend gemaakt dat inwoners met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag kunnen aanvragen vanaf 9 mei.
Beeld: 1Twente

Huishoudens met een laag inkomen kunnen vanaf maandag 9 mei de eenmalige Energietoeslag van 800 euro aanvragen bij de gemeente Hengelo.

Alleen huishoudens met een maximum netto maandinkomen van 1.245 euro voor alleenstaanden en 1.778 euro voor een samenwonend echtpaar komen voor de eenmalige energietoeslag in aanmerking. Bij de toekenning wordt niet gekeken naar het vermogen van de mensen. Bezittingen, zoals spaargeld of aandelen tellen dus niet mee. Ook hoeven de huishoudens niet aan te tonen dat hun energierekening daadwerkelijk sterk is gestegen.

Automatisch

Eerder ontvingen minima met een bijstandsuitkering of individuele inkomenstoeslag al een eerste betaling van 500 euro. Het ging om huishoudens met een bijstandsuitkering waarvan bij de gemeente de gegevens al bekend zijn. Zij krijgen het restbedrag van 300 euro binnenkort automatisch overgemaakt.

Ook andere huishoudens met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn krijgen automatisch de Energietoeslag van 800 euro overgemaakt. Het gaat om huishoudens die in 2022 onder meer een uitkering ontvangen op grond van de IOAW en IOAZ of bijzondere bijstand ontvangen. Overige mensen met een laag inkomen die voldoen aan de voorwaarden, kunnen vanaf 9 mei zelf een aanvraag indienen.

Meer informatie op: www.hengelo.nl/energietoeslag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.