Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Iedereen moet kunnen sporten, ook mensen met een handicap'

Handicap sport pixabay
"Iedereen die vanwege een beperking of om welke reden dan ook moeite heeft met het vinden van een sport, kan tijdens de sportmarkt in contact komen met diverse sportaanbieders uit heel Hengelo", aldus een woordvoerder van de gemeente Hengelo.
Beeld: Pixabay

Om de Special Olympics Twente, die begin juni in deze regio worden gehouden, onder de aandacht te brengen, worden overal in Twente sportmarkten voor aangepast sporten georganiseerd. In Hengelo is er op zaterdag 21 mei een evenement in het FBK-stadion. De markt is gratis te bezoeken en bedoeld voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, moeite ervaart bij sporten en bewegen.

'Iedereen moet kunnen sporten'

"Iedereen die vanwege een beperking of om welke reden dan ook moeite heeft met het vinden van een sport, kan tijdens de sportmarkt in contact komen met diverse sportaanbieders uit heel Hengelo", aldus een woordvoerder van de gemeente Hengelo. "Want iedereen moet kunnen sporten, vinden wij. Ook mensen met een handicap."

icon_main_info_white_glyph

Wie, wat, waar?

De sportmarkt wordt gehouden van 12 tot 16 uur. De organisatie is in handen Hengelo Sport, Wijkracht en de gemeente Hengelo. Sportverenigingen uit heel Hengelo slaan de handen ineen en presenteren tijdens deze markt hun aanbod op het gebied van aangepast sporten. Dit zijn reguliere verenigingen en speciale verenigingen, die zich op een bepaalde doelgroep richten. Meer dan twintig sportverenigingen zijn vertegenwoordigd. Sporten als voetbal, honkbal en kickboksen komen aan bod. Maar er is ook aandacht voor scouting en verschillende vormen van cultuur. Wat dat laatste betreft: Atelier Z en Studio Kamak presenteren hun aanbod. Kijk voor het hele aanbod op www.hengelosport.nl/activiteitenkalender

Special Olympics

De Special Olympics Nationale Spelen 2022 is het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Van 10 tot 12 juni is Twente het decor van deze Nationale Spelen. Hengelo is één van de speelsteden. De onderdelen atletiek en hockey worden in Hengelo gehouden. Alle informatie hierover is te vinden op www.specialolympics2022.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.