Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Drukke Koningsdag in Hengelose binnenstad

Het was vandaag druk in de Hengelose binnenstad. De terrasjes zaten vol, de Oranjekermis werd goed bezocht en er was genoeg sport en beweging. Het was een stralende Koningsdag.

Koningsdag

Na twee jaar corona was het weer voor het eerst dat Koningsdag uitgebreid gevierd kon worden. Geen verplichte wandelroutes meer, geen mondkapjes en ook geen anderhalve meter afstand. Het was dan ook erg druk in de binnenstad. Ook de terrassen zaten al erg vroeg vol.

Kleedjesmarkt

Koningsdag is niet compleet zonder een kleedjesmarkt. Kinderen tot twaalf jaar, met een beetje hulp van hun ouders, verkochten hun spulletjes. Dit keer niet op de oude vertrouwde plek, maar noodgedwongen naast het stadskantoor. Door de vele werkzaamheden in de binnenstad moesten de kleedjes uitwijken. Sommige waren er vroeg bij; vanaf zes uur ’s ochtends zaten de eerste verkopers al klaar.

Sport

Hengelose sportverenigingen waren ook present in de Hengelose binnenstad. Hier kon je meedoen met gastlessen van verschillende verenigingen. Zo kon er worden geturnd, skate-hockey en geoefend met honk- en softbal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.