Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

Twents Kwartearken: Noaberschap tot in Amsterdam

door Hanna Plokker In het Twents Kwartearken aandacht voor het Lutterzand Literair Festival. “In mijn hoofd spreek ik fantastisch Twents, maar als ik mijn mond opendoe, sta ik echt voor aap”, vertelt Dorine Holman, organisator van de derde editie van het Lutterzand literair festival. Dit jaar heeft het festival als thema ‘noaberschap’. Schrijvers die over dat onderwerp een boek schreven, komen langs.

Noaberschap, het helpen van je buren en omgeving. Volgens sommige mensen begint de behulpzaamheid steeds meer te verdwijnen. Volgens Dorine is dit absoluut niet het geval. Zowel in de Lutte en Holten waar ze vaak is, voelt ze noaberschap. zelfs in Amsterdam ziet ze hoe iedereen elkaar helpt en voor elkaar klaar staat. Vandaar dit thema bij het Lutterzand Literair Festival op 14 en 15 mei.

Quiz

Natuurlijk neemt Adrie Hemmink de Twentse woordenquiz af en vraagt ze Niels en Julian naar hun kennis van de woorden ‘Greun stert’, ‘kommosies’ en ‘tot volste komn’. Tot slot gaat Jessy de straat op met het Woord van de week ‘Rabat’.

Ben jij hier ook benieuwd naar? Bekijk dan snel deze aflevering van Twents Kwartearken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.