Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengeloër Bart Wieling vult spookhuis Waarbeek met 'monsters en bloederig spul’

Monsters, horrorclowns en griezelige beesten; Hengeloër Bart Wieling is er gek op. Hij is er zo weg van dat hij zelf maskers maakt. Eén van z’n afnemers is De Waarbeek. Het spookhuis in het Hengelose attractiepark, dat later deze maand zijn deuren opent, wordt bevolkt door verschillende van Wielings creaties.

Horror

Al tien jaar lang is Bart Wieilng hobbymatig bezig met horror en griezels: “Als jongetje heb ik heel vaak naar horrorfilms gekeken, maar ik werd er eigenlijk heel erg bang van. Uiteindelijk ben ik horror juist gaan opzoeken en ben ik door de jaren heen steeds meer zelf aan de slag gegaan met make-up en grime. Dat is nu uitgegroeid tot het zelf maken en verkopen van maskers en alles wat met horror te maken heeft.”

Eigen bedrijf

Als je op zoek bent naar alles wat met horror te maken heeft, zit goed bij ScareDesignz. “Twee jaar geleden ben ik officieel gestart met mijn bedrijf. Ik kan nu echt leven van het maken van monsters, horror en bloederig spul”, zegt de Hengeloër trots. Momenteel is hij druk bezig met allerlei projecten, zoals verschillende griezels in het spookhuis van De Waarbeek.

Zichzelf aangeleerd

Je zal bij het zien van al die indrukwekkende maskers en pakken misschien denken dat Wieling heel wat cursussen heeft gevolgd, maar dat valt erg mee, vertelt hij: “Ik heb het mezelf aangeleerd door het internet af te struinen, online workshops te volgen en veel boeken lezen. Het is vooral ook heel veel oefenen.”

Eigen spookhuis

Ondertussen droomt de Hengeloër van meer: “Mijn grootste wens is om een eigen complex te hebben met spookhuizen en escaperooms. Dat wil ik volledig inrichten met horror voor zowel jonge kinderen als volwassenen. Dat is mijn uiteindelijke doel.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.