Verkeer
Stuur appje
Zoek

BAM! Festival Hengelo wordt tweedaags: 'Alles staat er immers al'

Het BAM! Festival krijgt er met de BAM! Tribute Trip een klein broertje bij. Het festival zelf wordt gehouden op zaterdag 28 mei, maar op vrijdag 27 mei klinkt er ook al muziek in het Prins Bernhardplantsoen. Drie gerenommeerde tributebands vormen dan de opmaat voor het feest op de zaterdag.

'Beste editie sinds jaren'

Na een afwezigheid van drie jaar is het BAM! Festival op zaterdag 28 mei terug met een programma dat barst van de veelzijdigheid. De edities van 2020 en 2021 werden afgeblazen vanwege corona, dus de organisatie durft zich op de borst te slaan met de slogan ‘De beste editie sinds jaren’.

Thijs Boontjes en VOF De Kunst

"We hebben de afgelopen drie jaar als organisatie kunnen overleven, omdat we voor honderd procent op vrijwilligers draaien", vertelt programmeur Luuk Schmidt. "Daardoor maak je geen kosten, als je een of twee jaar geen festival kunt houden." De eerste namen voor de eerste editie in drie jaar zijn al even bekend. Zo komen onder meer Thijs Boontjes, VOF De Kunst en Dancing Dollekamp naar Hengelo, bands die weten hoe je een feestje moet bouwen. Verder is er een uitgebreid kinderprogramma en valt er veel te beleven voor liefhebbers van theater.

“We zaten al jaren met dit idee te spelen. Nu hebben we eindelijk een keer doorgepakt.”

'Knoop doorgehakt'

En dan is er dus de primeur dat BAM! over twee dagen wordt uitgesmeerd. Op de zaterdag het reguliere festival en op de vrijdagavond een festival met drie tributebands. Schmidt over die toevoeging: "We zaten al jaren met dit idee te spelen. Je bouwt namelijk een week lang alles op voor één festivaldag, dat vonden we jammer. Nu hebben we eindelijk een keer doorgepakt."

icon_main_info_white_glyph

Rolling Stones, Bob Marley en Pink Floyd

Opener op de vrijdag is de band Stones Sessions. Deze mannen laten sinds 2017 door heel Nederland én daarbuiten hun liefde voor de Rolling Stones horen. Voorbij komen evergreens als Angie, Paint it Black en Gimme Shelter. De band Tribute2BobMarley – Rootsriders zet de grootste reggaeartiest uit de geschiedenis in de spotlights en tenslotte is er Absolutely Floyd, een Pink Floyd-tributeband die het publiek in de kleine uurtjes zal weten te boeien met nummers als Shine On You Crazy Diamond, Wish You Were Here en Another Brick In The Wall.

Twee keer gratis

Beide dagen is de entree gratis. Dat is al zo sinds het begin van BAM in 2008. De organisatie haalt haar inkomsten uit sponsoring en subsidies, maar vooral uit de drankomzet. "Een festival staat of valt met een goede programmering en goed weer." In dat geval komen er mogelijk 15.000 bezoekers of meer, weet Schmidt: "We hebben nog maar een keer meegemaakt dat het festival volledig in het water viel, meestal is het heerlijk weer. Door het over twee dagen te spreiden, spreid je ook dat risico?"

Kijk voor meer namen en ander nieuws op bamfestival.nl

Stones Sessions BAM Festival Hengelo 2022
Opener op de vrijdag is de band Stones Sessions.
Beeld: Stones Sessions
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.