Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

'Hipperdepippe' huiskamer van Hengelo geopend met aansnijden 'stoet'

Met het aansnijden van een heuse 'stoet' opende burgemeester Sander Schelberg vrijdagmiddag lunchcafé Stoet in de Hengelose bieb. Twee maanden nadat Coffee-Star was vertrokken, gingen Natasha en René Warmerdam er aan de slag. Het echtpaar heeft al ruim 5,5 jaar ervaring met het runnen van Stoet in de Enschedese bieb. Rianne Wienk wordt het gezicht van Stoet in Hengelo.

'Eindelijk mensen!'

In zijn openingswoordje geeft René Warmerdam aan blij te zijn dat het nu gaat beginnen: "We zijn maandenlang projectontwikkelaars geweest, nu zijn we weer horecaondernemers." Het stel is blij dat de genodigden in zo groten getale naar de opening zijn gekomen. Natasha: "We kennen deze ruimte alleen maar leeg, nu zien we eindelijk mensen. Heerlijk!"

“We wilden niet opnieuw een huurder voor het horecadeel, maar een partner.”

Geen lintje

Sander Schelberg heeft in zijn negen jaar als burgemeester van Hengelo talloze bedrijven mogen openen, maar slechts drie keer moest hij daarbij ietwat clichématig een lint doorknippen. Bij Stoet hadden ze gelukkig een originele openingshandeling verzonnen: de burgemeester mocht een brood, ofwel een 'stoet', aansnijden.

Berlijn

Even daarvoor had hij in z'n toespraak aangegeven blij te zijn met de nieuwe horecazaak in Bibliotheek Hengelo: "Ik was nog niet zo lang geleden met onze jongste zoon in Berlijn. We sliepen in een hotel. Ik raad mensen altijd af in het hotel te ontbijten. En dat zei ik ook tegen hem: 'we ontbijten ergens in de stad'. Er zijn genoeg leuke etablissementen om iets te eten. Ja, ik ben wel fan van dit soort zaakjes. Een dan is Stoet ook nog eens 'hipperdepip' qua uitstraling!"

Natasha en René Warmerdam Ernst Bergboer
Lees ook
Lunchcafé Stoet krijgt tweede vestiging in Hengelose bieb

Huiskamer van de stad

Volgens Schelberg verdient 'de beste bieb van Nederland' ook een geweldig lunchcafé. Biebdirecteur Frederique Westera hoort die woorden glimlachend aan: "We wilden niet opnieuw een huurder voor het horecadeel, maar een partner. Een partij die samen met de bieb leuke dingen gaat organiseren. Deze plek moet de huiskamer van de stad worden. Dat gaat helemaal goed komen, weet ik."

Stoet warmerdam hengelo buiten 2022
Stoet, gezien vanaf de buitenzijde.
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.