Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose weggeefwinkel kan eindelijk open, maar zoekt nog voorraad

353085 weggeefwinkel 2jaar FB
Beeld: 1Twente

De Hengelose weggeefwinkel heeft de sleutels gekregen voor het nieuwe onderkomen. Het gaat om een pand aan de Korenbloemstraat in de Hengelose wijk Groot-Driene. “We zijn nog op zoek naar spullen”, zegt eigenaar Carin Nijhuis.

Vergunningen

In februari werd bekend dat de weggeefwinkel een pand in Groot-Driene zou gaan betrekken, maar de feitelijke verhuizing liet nog even op zich wachten. De gemeente Hengelo moest namelijk eerst het bestemmingsplan wijzigen. Ook moest er een milieuvergunning komen. Dat is nu allemaal geregeld en nu kan de goededoeleninstelling binnenkort weer open.

Weggeefwinkel

De weggeefwinkel is een winkel waar mensen met een kleine beurs gratis spullen kunnen afhalen. Denk hierbij aan kleding, serviesgoed, beddengoed en knuffels. Tot september vorig jaar zaten Nijhuis en co. in een winkelpand aan de Schumannstraat in Klein-Driene. Zij moesten het pand verlaten, omdat woningcorporatie Welbions er woningen gaat realiseren.

Spullen

De winkel is nog op zoek naar spullen. Vooral kopjes, borden, beddengoed en kleding zijn welkom. Mensen kunnen op de maandag-, woensdag- en zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur spullen langsbrengen aan de Korenbloemstraat 3 in Hengelo. Wanneer er genoeg spullen zijn gebracht, kan de winkel open. De Weggeefwinkel Hengelo is te bereiken op 06 33 16 80 62.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.