Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Verbouwing voormalig schoolgebouw De Bataafse Kamp officieel van start

417415 Bataafse Kamp1
Een impressie hoe de Bataafse Kamp er straks uitziet, nadat het grondig is verbouwd tot wooncomplex
Beeld: Ontwikkelcombinatie Nijhuis Bouw / HK2 Projectontwikkeling

De transformatie van het voormalige schoolgebouw De Bataafse Kamp naar een complex met appartementen en woningen kan nu echt beginnen. De gemeente Hengelo heeft een definitieve omgevingsvergunning afgegeven.

Sloop- en bouwwerkzaamheden

Ontwikkelcombinatie Nijhuis Bouw en HK2 Projectontwikkeling is verheugd dat er nu écht gestart kan worden met de sloop- en bouwwerkzaamheden. Er zijn geen bezwaren ingediend tegen het bouwproject, waardoor de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden.

"De sloop vond vooral in het gebouw plaats maar is sinds afgelopen week ook aan de buitenzijde van het gebouw zichtbaar geworden. Er zijn dakpannen verwijderd op een deel van de daken en er zijn ter hoogte van bouwnummers 1 t/m 12 uitbouwen gesloopt waardoor er een tweede binnenhof is ontstaan," laten de projectontwikkelaars in een reactie weten.

Ruim tachtig procent verkocht

De sloopwerkzaamheden gaan de komende weken door en er zal steeds meer zichtbaar zijn van de verbouwing aan de buitenzijde. Zo worden alle pannen verwijderd en uiteindelijk het gehele dak en straks zal ook de nieuwe onderdoorgang in het gebouw zichtbaar worden.

Wie ook wil wonen De Bataafse Kamp, moet snel zijn. Inmiddels is ruim tachtig procent van de woningen verkocht. Volgende week zal samen met een aantal toekomstige bewoners de officiële aftrap worden gegeven van de verbouwing.

Bataafsekamp
Lees ook
'Het waterorgel voegt iets unieks toe aan het park’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.