Forse oefennederlaag voor FC Twente tegen Duitse tweededivisionist

FC Twente is tijdens de interlandbreak tegen een grote oefennederlaag aangelopen. De ploeg ging donderdagmiddag met 4-0 onderuit op bezoek bij Fortuna Düsseldorf, dat uitkomt in de 2. Bundesliga.

FC Twente, waarbij trainer Ron Jans nog afwezig was en Andries Ulderink de honneurs waarnam, keek halverwege de wedstrijd tegen een 3-0 achterstand aan. Thomad Pledl, oud-Heraclied Kristoffer Peterson en Leonardo Koutris verzorgden in de eerste helft de doelpunten voor Fortuna Düsseldorf.

Rentree Hilgers

De Enschedeërs wisten voor rust, maar ook in de tweede helft bar weinig te creëren. Fortuna Düsseldorf bepaalde het slotakkoord, Pledl zorgde met zijn tweede van de middag voor de 4-0 eindstand. Bij Twente maakte Mees Hilgers na ruim een maand afwezigheid zijn rentree. De centrumverdediger is hersteld van een liesblessure.