Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose Quinty van Dijk loopt titel 'miss', maar is wel de beste in de media

Quinty van dijk miss beauty hengelo FOTO ROY FROMA
Quinty van Dijk: "Door dit avontuur ben ik een hele ervaring rijker. Ik vond het superleuk om mee te maken, maar voor nu laat ik het er even bij."
Beeld: Roy Froma / Miss Beauty of Overijssel

De missverkiezing Miss Beauty of Overijssel is zondag 20 maart gewonnen door de Enschedese Jolanda Bahini. De Hengelose finaliste Quinty van Dijk werd verkozen tot Miss Media of Overijssel, een subcategorie in deze verkiezing. "Dat heb ik vooral te danken aan de leuke video die 1Twente met mij heeft geschoten", lacht de Hengelose.

Miss Media

Naast de titel Miss Beauty zijn er zes verschillende subtitels te behalen. Quinty was meer dan tevreden met haar uitverkiezing tot Miss Media of Overijssel: "Ik ben superblij met de titel. Ik had het dan ook totaal niet verwacht. Ik kreeg zelfs een kroontje en een sjerp", vertelt de jonge lerares Duits trots. Met de titel Miss Media wordt er door de jury waardering uitgesproken voor alle tijd die kandidaten steken in het op een leuke manier omgaan met de media.

Schermafbeelding 2022 03 22 om 13 00 01
Lees ook
Enschedese Jolanda Bahini is Miss Beauty of Overijssel

Vroeg uit de veren

De dag begon afgelopen zondag al vroeg voor Quinty: "Om kwart over negen moesten we allemaal aanwezig zijn bij het Theaterhotel in Almelo en werden we door de visagiste klaargemaakt voor de finale. Ze krulde onze haren en deed onze make-up. Kandidates die klaar waren of nog niet aan de beurt waren, repeteerden voor de finale."

Ouders en vrienden

Tijdens de finale kreeg Quinty steun van haar ouders, buurvrouw en vrienden. Zij waren aanwezig in de zaal. De show ging volgens de Hengelose erg goed: "Er waren vier rondes: de voorstelronde, de bikinironde, de galaronde en een ronde waarin onze algemene kennis werd getest. Mijn favoriete onderdeel was de bikinironde, die vond ik erg leuk om te doen."

icon_main_info_white_glyph

Landelijke finale

'Miss Beauty' begint met provinciale finales, waarin jonge vrouwen gaan voor de titel en de verschillende subtitels. Jolanda Bahini won de overall titel en gaat door naar de landelijke finale. In deze finale strijden de kandidaten tegen de andere provinciale winnaressen om de titel Miss Beauty of The Netherlands. De datum en locatie voor deze finale zijn nog niet bekend.

'Ervaring rijker'

Quinty is nu wel even klaar met 'mooi zijn': "Door dit avontuur ben ik een hele ervaring rijker. Ik vond het superleuk om mee te maken, maar voor nu laat ik het er even bij."

Quinty 1twente still
Lees ook
Hengelose docente Duits wil laten zien dat stoere meiden ook miss kunnen zijn
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.