Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wereldkampioen Armand Duplantis weer naar FBK Games in Hengelo

Armand mondo duplantis fbk 2021 FOTO FBK GAMES
Met zijn komst naar Hengelo keert Duplantis terug naar de plaats waar hij vorig jaar met 6,10 meter zijn beste wereldjaarprestatie in de buitenlucht realiseerde.
Beeld: fbkgames

Wereldkampioen en wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Armand 'Mondo' Duplantis (22) komt naar de 41e editie van de FBK Games in Hengelo. Het is de eerste grote naam die de organisatie van de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland bekendmaakt. De FBK Games worden gehouden op 6 juni, Pinkstermaandag.

Wereldtitel

De Zweedse hoogvlieger pakte afgelopen weekend in Belgrado tijdens het WK Indoor de wereldtitel. Dat deed hij door zijn twee weken oude wereldindoorrecord met de polsstok van 6,19 meter te verbeteren naar 6,20 meter.

Met zijn komst naar Hengelo keert Duplantis terug naar de plaats waar hij vorig jaar met 6,10 meter zijn beste wereldjaarprestatie in de buitenlucht realiseerde. Minder dan twee maanden later werd hij Olympisch kampioen. De laatste jaren staat er al geen maat meer op de jonge Mondo, zoals hij liefkozend genoemd wordt. Zo won hij in zijn prille carrière al dertien Diamond Leaguewedstrijden en werd hij in 2018 en 2019 Europees kampioen, zowel outdoor als indoor.

icon_main_info_white_glyph

World Athletics Continental Tour Gold

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van twaalf wedstrijden. De ticketverkoop is geopend. Alle informatie over de FBK Games vindt u op www.fbkgames.nl.

Vol stadion

Duplantis: "Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan de FBK Games. Ik sprong 6,10 m en verbrak daarmee het meeting record. En ondanks dat er vanwege COVID-maatregelen maar 1500 toeschouwers in het stadion op de tribunes toegestaan waren, vond ik het geweldig om in Hengelo te springen. Het enthousiasme van het publiek was fantastisch! Ik vermoed dat het dit jaar nog veel gaver zal zijn met een heel stadion vol publiek. Het FBK Stadion is daarnaast een geweldig atletiekstadion en een plek waar je echt hoog kunt springen, dus ik kijk ernaar uit om dit jaar terug te keren naar Hengelo."

Weer hoger in Hengelo?

Duplantis kennende zal hij de lat in Hengelo op 6 juni weer hoger leggen dan zijn eigen FBK-record van 6,10 meter en wie weet probeert hij ook zijn eigen wereldrecord van 6,15 meter in de buitenlucht van 2020 te overstijgen.

Meeting director Ellen van Langen FBK Games: “Duplantis kiest zijn wedstrijden zorgvuldig. Hij voelt zich dan ook echt thuis in Hengelo, onder andere vanwege de wisselwerking met het publiek. Met volle tribunes verwacht ik echt spektakel. Je zult begrijpen dat we heel blij zijn met zijn komst."

Duplantis fbk games 2021
Lees ook
FBK Games: Duplantis blijft 5 centimeter verwijderd van wereldrecord
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.