Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ramiz Zerrouki blijft langer bij FC Twente: "Beloning voor het harde werken"

Ramiz Zerrouki Emiel Muijderman
Beeld: Emiel Muijderman

FC Twente heeft de contractverlenging van Ramiz Zerrouki wereldkundig gemaakt. De Algerijnse middenvelder tekent, zoals verwacht, bij in Enschede en ligt nu vast tot de zomer van 2024.

Hoewel hij afgelopen seizoen al basisspeler was onder trainer Ron Jans, beleeft Zerrouki dit seizoen zijn echte doorbraak. De 23-jarige international is uitgegroeid tot een veelzijdige pion op het middenveld van FC Twente. Naast zijn loopvermogen en vechtersmentaliteit heeft Zerrouki zich dit seizoen ook aan de bal doorontwikkeld.

Het leverde al een aantal fraaie doelpunten op, waar hij dit seizoen patent op lijkt te hebben. Zerrouki trof tot dusver vier keer doel in 26 wedstrijden.

Beloning

"Het nieuwe contract voelt voor mij als een beloning voor het harde werken en de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Die lijn wil ik bij FC Twente doortrekken”, zegt Zerrouki op de clubwebsite. "Ik ben nu anderhalf seizoen basisspeler bij FC Twente en het is positief om te zien dat ik een bepaald niveau haal, maar ik weet ook dat ik nog nieuwe stappen kan zetten. Ik zie bij FC Twente voor mezelf nog genoeg mogelijkheden om door te groeien.”

Een jaar geleden maakte Zerrouki zijn debuut voor de nationale ploeg van Algerije. "Het is snel gegaan en ik heb afgelopen jaar veel mogen spelen voor Algerije. Als ik daar zo op terugkijk is dat best bijzonder."

“We zijn heel tevreden over Ramiz’ prestaties”

Met vallen en opstaan

Technisch directeur Jan Streuer: "Ramiz heeft zich sinds zijn debuut in de eerste selectie heel goed ontwikkeld bij FC Twente. Hij heeft vanuit de academie een langer traject gehad naar de eerste selectie en er altijd hard voor gewerkt. Dat ging met vallen en opstaan, maar hij heeft zijn plek in de selectie meer dan verdiend."

"We zijn heel tevreden over Ramiz’ prestaties en het is mooi dat we hem langer aan FC Twente hebben kunnen binden. Wij geloven erin dat hij nog veel stappen kan maken en een heel mooie toekomst in het voetbal voor zich heeft."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.