Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedeër (45) gewond bij schietpartij na verkeersruzie

Enschedeër 45 gewond bij schietpartij na verkeersruzie A1 Deventer News United Rens Hulman
De beschoten auto langs de A1 bij Boermarke
Beeld: News United / Rens Hulman

Op de snelweg A1 bij Deventer is zaterdagavond een auto beschoten na een verkeersruzie. Bij het schietincident raakte een 45-jarige man uit Enschede gewond. De politie pakte even later twee verdachten op in Enschede.

Volgens de politie is er op de A1 rondom Deventer iets voorgevallen tussen de beide bestuurders. Daarop zijn de twee auto's gestopt op de vluchtstrook bij Deventer-Zuid. De 45-jarige man wilde met de andere bestuurder in gesprek, meldt de politie. Hij stapte uit zijn auto en liep naar de bestuurder, die nog in zijn auto zat. Hij werd daarop vanuit de auto beschoten.

Weggereden

Na de schietpartij zijn beide auto's via de snelweg weggereden. De gewonde bestuurder is vervolgens gestopt op een parkeerplaats en belde de politie. Zijn verwondingen zijn ter plaatse door ambulancebroeders behandeld, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Twee verdachten aangehouden

Later op de avond werd de tweede auto teruggevonden in Enschede. Daarbij zijn de twee inzittenden aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit Spijkenisse. Beiden zitten nog vast. Het gebruikte vuurwapen lag niet meer in de auto en is onderweg mogelijk weggegooid.

Gezien de grote afstand tussen de plek waar is geschoten en de plek waar de verdachten zijn aangehouden, heeft de politie geen idee waar ze het vuurwapen moeten zoeken. Een zoekactie komt er vooralsnog dus niet.

Getuigen gezocht

De politie doet onderzoek naar wat er tussen de twee auto's is voorgevallen en roept getuigen op zich te melden.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.