Verkeer
Stuur appje
Zoek

Schelberg en Scholten laten Hengeloërs zweten op eerste Groot Hengeloos Dictee

Jaap scholten Annina Romita NIET GEBRUIKEN ANDERS DAN VOOR HENGELO LEEST
Schrijver Jaap Scholten werd in 1963 geboren in Enschede. Zijn bekendste boeken zijn Horizon City en Suikerbastaard.
Beeld: Annina Romita / Hengelo Leest

Voor de eerste keer wordt er op donderdag 14 april Het Groot Hengeloos Dictee gehouden. Plaats van handeling: de raadszaal van het gemeentehuis. Burgemeester Sander Schelberg kruipt vanaf 19.30 uur in de huid van Philip Freriks en zal zijn best doen op een tekst van schrijver Jaap Scholten.

Drie keer zestien deelnemers

Er is ruimte voor deelname van zestien bovenbouwscholieren uit het voortgezet onderwijs, zestien min of meer bekende Hengeloërs en zestien onbekende plaatsgenoten. De beste scholier wint 100 euro, de beste school en de beste deelnemer krijgen een beker om mee te pronken. En voor de beste drie in elke categorie ligt er een prijswinnend boek klaar. De prijsuitreiking is rond 21.30 uur.

'Onbekende woorden en instinkers'

De organisatie is in handen van Hengelo Leest. Secretaris Remko Meddeler: "Een goed dictee is moeilijk, maar ook leuk. Het is een geweldige manier om kennis van de best complexe Nederlandse taal te testen. Daarnaast is het een spel waarin onbekende woorden juist opgeschreven, instinkers omzeild en collega’s overwonnen moeten worden."

icon_main_info_white_glyph

Jaap Scholten

Schrijver Jaap Scholten werd in 1963 geboren in Enschede als jongste zoon van L. Scholten en H. Stork. Vader komt uit een Enschedese textielfabrikantenfamilie, moeder is een telg uit Hengelose metaalfabrikantengeslacht Stork. Zijn bekendste boeken zijn Horizon City en Suikerbastaard.

Meedoen?

Elke Hengeloër kan meedoen door haar of zijn naam en telefoonnummer te mailen naar [email protected]. Het Groot Hengeloos Dictee is op 14 april ook via een livestream op de website van Hengelo Leest te volgen. Het dictee wordt mede mogelijk gemaakt door het Lokaal Fonds Hengelo en de gemeente Hengelo. Dankzij hen is deelname gratis.

De deelnemerslijst staat op de site van Hengelo Leest en wordt enkele malen per week bijgewerkt.

Raadzaal hengelo EIGEN FOTO
Hier gaat het dictee worden gehouden. In de prachtig gerestaureerde raadszaal van Hengelo.
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.