Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose docente Duits wil laten zien dat stoere meiden ook miss kunnen zijn

Over een kleine twee weken wordt in Almelo de finale gehouden van Miss Beauty of Overijssel. Quinty van Dijk, de enige Hengelose in die finale, is er helemaal klaar voor. Ze ontkracht het stereotype beeld van meisjes die meedoen aan dit soort wedstrijden: de Hengelose geeft Duits op een middelbare school in Enschede.

'Voor de ervaring'

Ieder jaar doen er tientallen jonge vrouwen mee aan deze missverkiezing. Eén van hen is dit jaar de Hengelose Quinty van Dijk. Voor de 22-jarige docente is het vooral leerzaam, winnen is geen must: "Ik doe mee aan de verkiezing om ervaring op te doen. Ik vind alles wat er bij de verkiezing komt kijken heel erg leuk en leerzaam."

'Niet zo'n popje'

Bij Miss Beauty of Overijssel draait het niet alleen om het uiterlijk; ook naar iemands innerlijk wordt gekeken. Quinty: "Veel mensen verwachten dat vrouwen die aan een missverkiezing meedoen heel erg 'meisjesmeisje' zijn, maar dat ben ik eigenlijk helemaal niet. Ik vind het heerlijk om in een hoodie op pad te gaan. Ook hou ik erg van motorrijden. Zou je niet denken, hè?"

LINDA.Foundation

Eén van de leukste onderdelen van de verkiezing vindt Van Dijk het geld ophalen voor het goede doel. Als finalisten hebben zij de mogelijkheid om geld op te halen voor De LINDA.Foundation. Deze stichting zamelt geld in voor gezinnen met kinderen die het financieel zwaar hebben. Quinty: "Ik heb al rozen, cakejes en kleding verkocht. Dit gaat super goed, ik zit momenteel al bijna op mijn doel van 1000 euro", vertelt de Hengelose trots.

Op zondag 20 maart neemt Van Dijk het op tegen twintig andere finalisten: “Het zou supergaaf zijn om te winnen, maar ik ben vooral al erg dankbaar dat ik finalist ben. Het is een supermooie ervaring."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.