Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nacht met bizarre ongevallen in Enschede, wandelaar op A35 aangereden

20220305 035025
Een automobilist verloor ter hoogte van de Oostweg de macht over het stuur en kwam met zijn voertuig vast te zitten achter de omheining.
Beeld: News United/Dennis Bakker

Hoe en waarom de man er midden in de nacht verzeild raakte, is een raadsel. Maar rond twee uur vannacht is op de A35 tussen de afritten Enschede-West en Enschede een voetganger aangereden. De man heeft het ongeval overleefd. Het was toch al een drukke nacht, waarbij er meerdere ongevallen werden gemeld.

De nachtelijke wandelaar op de snelweg zou door een passerende auto zijn geschept en langs de weg terecht zijn gekomen. De betreffende automobilist heeft vervolgens de politie gewaarschuwd. Aanvankelijk is er een traumahelikopter opgeroepen, maar die bleek niet nodig.

A35 lange tijd afgesloten

De man met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn verwondingen is niet bekend, net als de reden waarom hij op de snelweg liep. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Als gevolg van de aanrijding is de A35 tussen beide afritten lange tijd afgesloten geweest.

Vast achter de omheining

Rond half vier ging het een stukje verderop ter hoogte van de kruising met de Oostweg (waar de A35 inmiddels de N35 is) opnieuw mis. Een automobilist raakte daar de macht over het stuur kwijt en kwam vast te zitten achter de omheining langs de autoweg.

De brandweer heeft de bestuurder uit de auto moeten bevrijden, waarbij een deel van het hekwerk moest worden verwijderd. Daarnaast moesten enkele dikke takken worden weg gezaagd. De bestuurder kwam er zonder grote kleerscheuren vanaf. De auto was total loss.

Lantaarnpaal losgerukt

Rond middernacht was al een automobilist aangehouden, nadat deze een grote ravage had veroorzaakt. Volgens getuigen reed de bestuurder met hoge snelheid op een geparkeerde auto op de Oliemolensingel. De auto schoot vervolgens door over een paaltje en tegen een lantaarnpaal.

20220305 000242
Rond middernacht veroorzaakte een automobilist een enorme ravage op de Oliemolensingel.
Beeld: News United/Dennis Bakker

De lantaarnpaal werd door de auto zo'n 50 meter meegenomen. Vervolgens is een auto aangereden die uit de Lage Bothofstraat kwam rijden. Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand op het trottoir.

Drie auto's afgesleept

De automobilist die de ravage veroorzaakte mankeerde niets en kon daardoor direct door de politie worden aangehouden. De omgeving van de aanrijding lag bezaaid met brokstukken. Drie auto's zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. De Oliemolensingel is geruime tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.