Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Met een zaklamp op zoek naar de leukste school van Hengelo

Met een zaklamp in je hand op avontuur door je - misschien wel - nieuwe school. Spannende avonturen beleven met een serieuze ondertoon, want wie wil er nou niet les krijgen op een school, waar het net allemaal even anders (lees: leuker) gaat? Dat is het idee van 'De Nacht van Groep 8', bedacht door de leraren van het Montessori College Twente in Hengelo. Donderdag 3 maart konden leerlingen uit groep dit experiment ondergaan. 1Twente was erbij.

Puzzels en positieve verhalen

Om zeven uur 's avonds stonden er al veel achtstegroepers van Hengelose basisscholen voor de ingang van de school klaar voor een avond vol uitdagingen. Eenmaal binnen moesten ze allerlei opdrachten uitvoeren en puzzels oplossen. Ondertussen maakten ze op een ongedwongen wijze kennis met de vakken die er gegeven worden. Van leerlingen die al naar deze school gaan, hoorden ze positieve verhalen: "Het is een heel leuke school met veel vrijheid, we raden het iedereen aan hier te komen!"

icon_main_info_white_glyph

Meer weten?

Meer info over deze activiteit en over de school in het algemeen vind je hier: doeigroep8.nl

'Voor herhaling vatbaar'

Leerlingen uit groep 8 en hun ouders zijn zich momenteel overal aan het oriënteren. Wat wordt het straks? En op welke school? De open dagen zijn niet van de lucht. Het Montessori College Twente wilde naast de gebruikelijke open dag nog iets extra's doen. Directeur Jan Schmitz: "Het leek ons heel leuk daarnaast nog een sociale activiteit te organiseren." Eén van de docenten vult aan: "Het is de bedoeling dat de leerlingen kennis komen maken met onze school op een andere manier dan normaal." Schmitz: "Het is de eerste keer dat we het zo doen, maar het is zeker voor herhaling vatbaar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.