Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose beren kiezen het hazenpad

Beren marktplein 2022 03 03 144412 tkqc
De bekende Hengelose beren die op het marktplein in Hengelo staan, worden tijdelijk verplaatst naar vier verschillende locaties verspreid over de gemeente.
Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente

De bekende Hengelose beren die op het marktplein in Hengelo staan, worden tijdelijk verplaatst naar vier verschillende locaties verspreid over Hengelo en Beckum. Dit blijkt uit de aanvraag van een omgevingsvergunning, die de gemeente daarvoor heeft ingediend bij zichzelf. De beren moeten tijdelijk hun heil ergens anders zoeken vanwege de herinrichting van het marktplein de komende maanden. Die werkzaamheden daarvoor zijn onlangs gestart.

Een beer gaat naar Beckum, de rest blijft in Hengelo

Het is de bedoeling dat de beren uiterlijk april worden weggehaald en zo'n zes maanden op een andere plek komen te staan. De beoogde locaties zijn de Vijverlaan, de Kuipersdijk, het Burgemeester Jansenplein en in Beckum het plein voor de kerk.

De door kunstenares Marjolijn Mandersloot gemaakte beren krijgen straks een andere plek op het heringerichte marktplein en komen - zoals dat oorspronkelijk de bedoeling was - met hun poten in een vijver te staan, die wordt aangelegd op het marktplein.

Het is nog onduidelijk waarom de gemeente kiest voor tijdelijke verplaatsing en niet voor het opslaan van de dieren in een opslagruimte.

Mapje beren
Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.