Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Twente Milieu haalt gratis snoeihout op in Hengelo

Snoeihout
Beeld: Pixabay

Twente Milieu haalt vanaf maandag 14 maart twee weken lang op afspraak gratis snoeihout op, de zogeheten 'takkenronde'. Daarnaast kunnen Hengeloërs tevens op afspraak gratis een zak compost ontvangen bij het kantoor van Twente Milieu aan de Wegtersweg 9. Ook kunnen ze een week lang losse compost afhalen bij het Milieupark op hetzelfde adres.

Takkenronde

Veel mensen zijn in deze tijd in de tuin bezig met snoeiwerkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat de groene container niet overvol raakt, haalt Twente Milieu twee weken lang gratis snoeihout op. Er kan maximaal drie kubieke meter hout gratis worden opgehaald, dat gebundeld op straat moet worden gelegd. Boomstobben, los blad en ander tuinafval wordt niet meegenomen. Belangstellenden voor de takkenronde kunnen zich maandag 28 februari en vrijdag 11 maart aanmelden door te bellen met de klantenservice van Twente Milieu, via tel. 0900 8520111

Gratis compost

Zaterdag 26 maart is de Landelijke Compostdag. De gemeente Hengelo sluit hier samen met Twente Milieu en afvalverwerker Twence bij aan. Hengeloërs krijgen als dank voor het goede scheiden van het gft-afval gratis compost terug. Het compost is gemaakt van het afval uit de groene container. Op deze manier wordt het volledig opnieuw gebruikt. Van maandag 28 maart tot en met vrijdag 1 april is gratis losse compost op te halen bij het Milieupark. Wel moet je zelf een emmer, schep en uiteraard de milieupas meenemen.

Het Milieupark is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.