Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hinder vanwege aanleg nieuwe afslag bij Verenigingsgebouw in Hengelo

Verenigingsgebouw googlestreetview
Met de afslag hoopt de gemeente de bereikbaarheid van het hotel te verbeteren
Beeld: Google Streets View

De gemeente Hengelo gaat een afslag maken bij het voormalige Stork Verenigingsgebouw. Van 28 februari tot en met 18 maart wordt er aan de weg gewerkt, waardoor het verkeer de komende weken moet omrijden. Met de afslag hoopt de gemeente de bereikbaarheid van het hotel, dat vanaf nu de naam Grand café & boetiekhotel De Verééniging draagt, te verbeteren.

Betere doorstroming

Op dit moment slaan bezoekers van het gebouw af op de Parallelweg LS. Vanwege het ontbreken van een afslag zorgt dit voor hinder op de weg. Met een afslag worden beide verkeersstromen gescheiden, waardoor er wordt gezorgd voor een betere doorstroming van het verkeer.

Omleiding

Bij de kruising met de Laan Hart van Zuid wordt de afslag naar rechts de komende weken afgesloten. Het verkeer naar het centrum wordt omgeleid via de Europatunnel. Verkeer uit de zuidelijke richting vanaf de Boekelosebrug wordt omgeleid via de Breemarsweg, Kuipersdijk en Laan van Driene. Langs de Parallelweg LS ligt ook de F35, maar volgens de gemeente kunnen fietsers gewoon gebruik blijven maken van het fietspad.

Ter hoogte van de werkzaamheden is de fietsstrook wel iets versmald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.