Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Beat The Hackers, de nieuwe escape room in het Oyfo Techniekmuseum Hengelo

Deze voorjaarsvakantie is de escape room 'Beat The Hackers' te vinden in het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo. De jeugd wordt uitgedaagd om binnen tien minuten de puzzels en raadsels in de escape room op te lossen en ondertussen worden ze aangezet na te denken over de gevaren van het internet.

Beat The Hackers

In de met partner Thales ontwikkelde escape room moet je Emma helpen. Zij heeft net haar rijbewijs behaald en heeft onbewust gegevens van zichzelf verspreid, waardoor ze nu gehackt is. "De achterliggende gedachte van de escape room is de kinderen bewust maken van het feit hoe makkelijk je je eigen gegevens deelt op social media. Je laat onbewust meer en meer gegevens achter, waardoor de kans dat je gehackt wordt steeds groter wordt", vertelt Mariska Stoevenbelt, medewerkster bij Oyfo.

'Kinderen denken vaak makkelijker'

De escape room is bedoeld voor kinderen vanaf tien jaar. Zijn de opdrachten niet te ingewikkeld voor hen? Mariska Stoevenbelt: "Wij merken dat veel kinderen makkelijker denken dan volwassenen, wat juist in een escape room goed van pas komt. Zij lossen hierdoor de puzzels en raadsels vaak sneller op dan hun ouders."

Bezoekers van Oyfo kunnen tot 6 maart een poging wagen uit de escape room te ontsnappen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.