Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Bibliotheek Hengelo gaat meer uren steken in loket voor juridische hulp

98204 Bibliotheek 2
Bibliotheek Hengelo is één van de drie Nederlandse bibliotheken waar deze juridische pilot is uitgerold.
Beeld: 1Twente

Veronika Trifunovic van RechtIn Twente is elke dinsdag tussen 10.00 en 13.00 'kneiterdruk' met het verlenen van juridische hulp aan Hengeloërs met een smalle beurs. Dat doet ze in de Hengelose bieb. Het was PvdA-raadslid Marie-José Luttikholt al opgevallen. Luttikholt pleit mede daarom middels raadsvragen voor een loket dat fulltime bemenst wordt. Of dat gaat gebeuren, is nog even de vraag, maar Trifunovic krijgt in elk geval uitbreiding van haar uren.

Tien klanten

Dat laat Peter Bonekamp van Bibliotheek Hengelo weten. "Ik las vanmorgen op de site van 1Twente dat Luttikholt zich sterk maakt voor dit thema. Daar zijn we heel blij mee, want Veronika is inderdaad elke donderdagochtend erg druk met het helpen van mensen, die juridische vragen hebben. Vanmorgen had ze weer zo'n tien klanten."

Marie jose luttikholt pvda
Lees ook
PvdA Hengelo wil sociaal raadslieden terughalen met rijksmiljoenen

Pilot Hulp om de Hoek

RechtIn Twente wordt bekostigd vanuit de pilot Hulp om de Hoek, die nog loopt tot eind 2022. Dit betreft een samenwerking van de Koninklijke Bibliotheek en Sociaal Werk Nederland. De Hengelose bieb is één van de drie Nederlandse bibliotheken waar deze pilot is uitgerold. Bonekamp: "Omdat het potje nog niet leeg is en omdat we zien dat er een enorme behoefte is, gaan we nu het aantal uren uitbreiden. We hebben RechtIn Twente gevraagd om ook op de donderdagochtend in de bieb spreekuur te houden. Zoals het er nu uitziet van 10.00 tot 12.00 uur."

Omdat de pilot loopt tot eind dit jaar, zou Bonekamp graag zien dat het gemeentebestuur positief staat tegenover het verzoek van Luttikholt voor het opnieuw aanstellen van een of twee sociaal raadslieden. "Wat mij betreft kunnen die ook een plek krijgen in de bibliotheek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.