Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente opgelucht met vol stadion: 'Maar financiële impact is gigantisch'

Martijn Hoogstoevenbeld RTV Oost Teun van der Velden
Martijn Hoogstoevenbeld
Beeld: Teun van der Velden (RTV Oost)

Dolblij waren de supporters van FC Twente voorafgaand aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Eindelijk weer een vol stadion, na maanden via de televisie te hebben moeten kijken. Bij financieel directeur Martijn Hoogstoevenbeld overheerst opluchting. "In de afgelopen twee jaar voetbalden we maar drie wedstrijden in een volle Grolsch Veste, dit was weer hard nodig." Door: Teun van der Velden (RTV Oost)

Terwijl Hoogstoevenbeld over de tribune loopt, geniet hij zichtbaar. Supporters zoeken dolblij hun eigen stoel weer op. "Dat iedereen weer kan komen kijken en genieten, dat is gewoon heerlijk", vervolgt de financieel directeur.

Grote klap

De schade door het voetballen met lege stadions? "900.000 euro omzetverlies per wedstrijd. Een gigantische klap dus, als je kijkt naar hoeveel wedstrijden er gespeeld zijn zonder publiek. Afgelopen seizoen leden we 1,7 miljoen euro verlies, voor dit jaar is dat nog even afwachten.

"Het is namelijk nog niet bekend of de club gebruik kan maken van een compensatieregeling. "Helaas is dat nog steeds niet duidelijk, want daar zijn we behoorlijk afhankelijk van."

Een derde

Twee weken geleden speelde FC Twente de wedstrijd tegen Vitesse in een leeg stadion, terwijl dat niet nodig was. "We kozen er bewust voor om niet met een derde publiek te spelen. De voornaamste reden waren de seizoenkaarthouders. We wilden niet verdeeldheid creëren en kregen daar voornamelijk positieve reacties op.

"Vandaag tijdens de wedstrijd, die gelijk gespeeld werd, was er weer veel geluid te horen vanaf de tribunes. "Heerlijk, echt gemist dit", sluit Hoogstoevenbeld af.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.