Verkeer
Stuur appje
Zoek

Straatrovers blokkeren F35 in Enschede en Hengelo en overvallen drie fietsers

28701 fietssnelweg f35 enschede
Fietssnelweg F35 (ter illustratie, de roof had niet precies op deze plek plaats)
Beeld: Maker onbekend

Drie fietsers zijn zaterdagavond op fietssnelweg F35 in Enschede en Hengelo overvallen door nog onbekende daders. Alle keren was het fietspad geblokkeerd, waardoor de slachtoffers moesten stoppen en beroofd konden worden. De politie is op zoek naar getuigen.

Tussen 23.00 uur en 23.30 uur werd een man in Enschede ter hoogte van de Poolsterstraat mishandeld door vier jongens. Zij blokkeerden het fietspad met hun fietsen. Toen het slachtoffer stopte, werd hij van zijn fiets getrokken en om geld gevraagd. Ook werd de man geschopt en geslagen. Toen hij schreeuwde om hulp sloegen de daders op de vlucht richting het centrum van Enschede.

Hengelo

Eenzelfde roofpoging deden de jongemannen tussen 23.00 uur en 23.45 uur ter hoogte van de Steenrietweg in Hengelo. Het slachtoffer daar zag de blokkade toen hij kwam aanfietsen, maar wist erlangs te komen. Twee jongens kwamen achter hem aan en één van hen kon iets uit de rugzak van de fietser halen. Deze wist vervolgens wel te ontkomen.

Later zag nog een ander slachtoffer ook een aantal fietsen midden op het fietspad staan. Op het moment dat de man de blokkade wilde passeren, kwamen vier personen naar hem toe, pakten zijn fiets vast en sloegen hem. Hij werd vervolgens beroofd van zijn waardevolle spullen.

Een eerste onderzoek ter plekke leverde de politie niets op, ook omdat er in de omgeving geen camera's of woningen zijn. De politie is daarom op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien of die camerabeelden hebben.

Signalement

De daders zijn vier jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Ze hadden vooral donkere kleding aan en hadden gezichtsbedekking op. Een van hen had een zwarte jas van het merk North Face. Een ander zou een lichtgrijze spijkerbroek en een groen vest met capuchon aan hebben gehad. Ook was er een persoon met en rood vest met capuchon.

Ook komt de politie graag in contact met mogelijke slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.