Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Markt Hengelo jaar lang op Stationsplein: 'Mensen weten ons wel te vinden'

Het Hengelose marktplein gaat vanaf deze week op de schop. Dat betekent dat de marktkooplui in elk geval het komende jaar op woensdag en zaterdag moeten uitwijken naar het Stationsplein. Wat vinden de ondernemers en marktmeester Annet ten Hoopen hiervan? We namen een kijkje tijdens de eerste markt op deze plek en vroegen het hen.

'Trekker voor de stad'

De eerste dag op de nieuwe locatie zat het weer helaas niet mee. Veel wind en regen. Desondanks waren de marktlieden positief. "Ik verwacht dat het aankomende weken wel wat drukker wordt. De mensen weten de markt wel te vinden, het is toch een trekker voor de stad", vertelt één van de marktlieden. Ook is het Stationsplein wat kleiner dan de Markt, maar dit is volgens hen geen punt: "Het heeft ook wel iets gezelligs, de bezoekers wat dichterbij elkaar."

Veel positieve reacties

Marktmeester Annet ten Hoopen zegt: "Ik heb veel positieve reacties ontvangen over de tijdelijke locatie. De kraampjes staan nu in rijen, wat veel mensen juist erg gezellig vinden." De verwachting is dat de markt rond februari 2023 weer terug kan naar het dan gerenoveerde marktplein. Annet is erg enthousiast over de plannen: "Ik vind het hartstikke leuk hoe het eruit komt te zien!"

Mijn Markt App

Tot slot wil Ten Hoopen nog de aandacht vestigen op de app Mijn Markt. Via deze app kun je de locatie van de kraampjes vinden en bestellingen doorgeven: "Hiermee hopen we meer jongeren naar de markt te trekken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.