Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Aveleijn's Got Talent van start: 'De cliënten verheugen zich er echt op'

In 2020 en 2021 kon Aveleijn's Got Talent geen doorgang vinden vanwege corona. Dit jaar kunnen mensen met een verstandelijke beperking uit heel Twente en omstreken eindelijk weer meedoen aan de jaarlijkse talentenjacht. Volgende week woensdag en vrijdag zijn de audities.

Paul de Leeuw

Op woensdag 23 en vrijdag 25 februari zijn de voorrondes in het Kulturhus in Borne. Het bureau evenementen van zorgaanbieder Aveleijn houdt deze talentenjacht al jaren en in het verleden hebben enkele deelnemers zelfs het landelijke Knoopgala op televisie gehaald. Dan stonden ze zomaar naast bekende Nederlanders als Paul de Leeuw.

Van goochelen tot playbacken

Volgens evenementencoördinator Karin Emmerink hunkeren deelnemers naar het podium van de audities. En dan gaat het niet per se om zingen: "Heb je een leuke goocheltruc, kun je goed dansen of wil je een andere verrassende act opvoeren? Meld je aan en doe mee. Bovendien hoef je niet per se te kunnen zingen als je met een mooi liedje naar de auditie komt. Playbacken vinden we ook hartstikke gaaf."

Competitie-element

Het is Aveleijn niet om het competitie-element te doen. Emmerink: "Met deze audities willen we cliënten vooral helpen en stimuleren bij de ontwikkeling van hun talent. Want iedereen heeft een talent. We werken met categorieën, zodat alle deelnemers een eerlijke kans krijgen om door te gaan naar de voorrondes. Daarna ligt misschien wel de grote finale in het verschiet. Je weet maar nooit.”

Andere zorgcentra

Ook deelnemers van andere zorgcentra in de regio zijn van harte welkom. "We zijn hier ooit voor onze cliënten mee begonnen en merkten dat er ook veel belangstelling bestond vanuit andere zorgaanbieders. Dat is alleen maar mooi. Iedereen met een verstandelijke beperking moet mee kunnen doen. Voor deelnemers is het altijd weer het hoogtepunt van het jaar”, besluit Emmerink.

Aanmelden kan op de website van Aveleijn. Info: 074 245 1080.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.