Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Man klemvast in cockring: brandweer schiet ZGT-arts te hulp

ZGT Locatie Hengelo Foto RTV Oost Allard Olsman
Roelink is als uroloog gestationeerd in ZGT Hengelo.
Beeld: RTV Oost / Allard Olsman

Nadat de arts er na een half uurtje zagen nog altijd niet in was geslaagd een man te bevrijden van zijn cockring, gaf hij het op. De moedeloze medicus riep versterking in van de brandweer, die uiteindelijk kans zag de patiënt te bevrijden van het beklemmende kleinood. Het is uroloog Herman Roelink van de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) die via Twitter melding maakt van het opmerkelijke incident. Roelink is als uroloog gestationeerd in ZGT Hengelo.

Spoedeisende hulp

De man werd zondagavond op de afdeling spoedeisende hulp (SSH) in een zeer penibele situatie binnengebracht. De man had - aldus de arts - zowel zijn jongeheer als scrotum klemvast zitten in de cockring. "Door zwelling van zijn genitaal kon hij die zelf niet meer verwijderen."

De ring bleek gemaakt van hoogwaardig en dik staal, aldus Roelink. Na een half uur slijpen met volgens de uroloog een 'speciale cockringslijpschijf' van het ziekenhuis, was de arts naar eigen zeggen nog niet eens op de helft. Waarop hij het opgaf en de brandweer alarmeerde die zich naar de SSE spoedde.

“De vorm, dikte en hardheid maakten dat de hydraulische knipper en de enorme betonschaar geen vat kregen op de ring om de penis en balzak”

Penibele situatie

Maar ook die had de handen vol aan de cockring. "De vorm, dikte en hardheid maakten dat de hydraulische knipper en de enorme betonschaar geen vat kregen op de ring om de penis en balzak", meldt Roelink.

Uiteindelijk wisten de brandweerlieden met een zogenoemde dremel - een speciaal stuk gereedschap - het ijzer kapot te slijpen en zo voor verlichting te zorgen. Volgens de uroloog kreeg de patiënt naderhand een antibioticum toegediend en moest de boel worden gekoeld en 'hoog gelegd' om zo de zwelling te doen afnemen.

Slangenklem

De arts heeft overigens ook nog een tip voor een volgens hem volstrekt veilig alternatief. "Voor iedereen die nog niet ontmoedigd is door dit verhaal om een cockring te gebruiken, adviseren wij Twentse urologen dit eenvoudiger te verwijderen model", waarop hij onderstaande foto bijvoegt van een slangenklem, die met een simpel schroefje kan worden vast- en losgedraaid.

De arts meldde maandag in de loop van de dag dat hij naderhand samen met de patiënt kon lachen over het hachelijke avontuur en dat het intussen weer goed met hem gaat.

Slangenkleim
De foto van het volgens de uroloog volstrekt veilige alternatief: een simpele slangenklem.
Beeld: Allard Olsman / RTV Oost
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.