Kik Pierie maakt na maanden blessureleed zijn rentree bij reserves FC Twente

Kik Pierie maakt rentree Foto FC Twente Media
Beeld: FC Twente Media

Kik Pierie is terug. De verdediger van FC Twente trainde al een poosje weer mee bij de Enschedeërs en heeft vanmiddag zijn eerste wedstrijdminuten sinds maanden gemaakt.

Dat deed hij in een duel van de reserves tegen FC Emmen. Pierie leek in de zomer een kleine blessure aan zijn rug te hebben, maar die bleek erger dan gedacht en hij lag er maanden uit. Pierie wordt voor het tweede jaar op rij gehuurd van Ajax. Vorig jaar kwam hij tot 24 duels voor Twente. Scoren deed hij daarin niet. Vanmiddag lukte dat wel bijna:

De wedstijd eindigde uiteindelijk in een 1-0 overwinning voor FC Twente. Manfred Ugalde was vijf minuten voor rust de doelpuntenmaker.