Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Jet Sengers en Tijn Dam zijn de beste Hengelose voorlezers

20220212 winnaars voorleeswedstrijd hengelo2
Jet Sengers en Tijn Dam zijn de beste Hengelose voorlezers
Beeld: Bibliotheek Hengelo

Jet Sengers van IKC Sint Jan en Tijn Dam van GBS De Reflector zijn de winnaars van de Hengelose voorleeswedstrijd. Het tweetal mag de stad vertegenwoordigen tijdens de regionale finale op 11 maart.

Deelnemers

Zeventien basisscholen uit Hengelo hebben de afgelopen tijd een voorleeswedstrijd in school georganiseerd. De schoolkampioenen uit groep 7 of 8 mochten meedoen aan de Hengelose Voorleeswedstrijd. De kandidaten lazen fragmenten voor uit heel verschillende zelfgekozen boeken, waarin uiteenlopende thema’s een rol speelden. Spanning en humor zijn de ingrediënten die in een kinderboek moeten zitten, blijkt wel, maar ook magie kwam dit jaar aan bod. Zo werd er voorgelezen uit De magische apotheek van Anna Ruhe, Kippenvel: wij zijn niet alleen van R.L. Stine, Bl(gr)ote vakantie van Marjon Hoffman en Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl.

Jury

De jurering was in deskundige handen van Ilse van den Einde (VZ), Coördinator Vrijwilligers bij Bibliotheek Hengelo, Mevrouw Pretletter, alias Sharon Greevink en Marjo Wolbert, oud-medewerker van de Bibliotheek en jarenlang organisator van de Voorleeswedstrijd. Er werd o.a. gelet op uitspraak, inlevingsvermogen en voorleestempo.

icon_main_info_white_glyph

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.