Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Een laatste blik op het Hengelose marktplein voor het op de schop gaat

Nieuwstraat hengelo 2 wegwerkzaamheden feb 2022
De wegen rond en richting het marktplein worden al onder handen genomen, vanaf maandag gaat het plein zelf ook op de schop
Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente

Aannemer Dusseldorp begint maandag 14 februari met de herinrichting van het marktplein. Vanaf dan is het misschien wel meestbesproken plein van Twente een klein jaar lang niet meer toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Verleggen leidingen

Als eerste starten onderaannemer Siers en netbeheerder Enexis met het vervangen en verleggen van diverse gas-, water- en elektriciteitsleidingen. Op de plekken waar die klus is geklaard, gaat Dusseldorp aan de slag met de ondergrond en bestrating.

Plantenbakken

De eerste twee delen van de Nieuwstraat zijn bijna afgerond. De rode stenen en de nieuwe plantenbakken zijn al te zien. Op dit moment is Dusseldorp nog druk bezig in het middenstuk van de Nieuwstraat. De werkzaamheden aan de noordzijde van de Brinkstraat, vanaf de Markt tot de kruising met de Enschedesestraat, zijn inmiddels ook begonnen.

Artikel gaat verder onder de foto

Markt hengelo 4 OUD feb 2022
Vanaf maandag 14 februari is dit niet meer mogelijk: even lekker de benen strekken op het marktplein.
Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente

Planning

Op maandag 14 februari beginnen de werkzaamheden op het marktplein, in het midden van de Brinkstraat, het midden van de Nieuwstraat en in de Molenstraat. In de Brinkstraat gaat Dusseldorp bezig met het aanbrengen van goten en plantenbakken en de warmrode bestrating.

Omleiding verkeer en verplaatsing warenmarkt

Het marktplein is vanaf 14 februari niet te bereiken voor verkeer of voetgangers. Ter plekke worden fietsers en automobilisten die in de stad moeten zijn omgeleid. Hiervoor worden de Marktstraat, de Telgen en de Enschedestraat gebruikt. Het verkeer vanuit het zuiden wordt omgeleid door de Molenstraat.

Tijdens de werkzaamheden is de warenmarkt te vinden op het Stationsplein. De beelden van Rinus Roelofs zijn verplaatst naar het Prins Bernhardplantsoen. De markt is hier te vinden tot het eerste kwartaal van 2023. De werkzaamheden op het marktplein zullen dan voltooid moeten zijn.

Projectinformatiepunt

Aan de Brinkstraat 28 is ee projectinformatiepunt in gebruik genomen. Op deze locatie hangt een presentatie van het ontwerp en vinden geïnteresseerden meer informatie over de planning van de werkzaamheden. De projectmedewerkers zijn hier aan het werk.

Meer weten over het hele project? Kijk op www.hengelo.nu/marktplein

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.