Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

"Bij Mozart is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is"

'Bij Mozart' in de wijk Klein Driene is een nieuwe ontmoetingsplek voor Hengeloërs. Inwoners kunnen er terecht voor een kopje koffie, activiteiten of een luisterend oor. Volgens ervaringsdeskundige Moira Aloserij van Ixta Noa een mooi initiatief dat duidelijk in behoefte voorziet. Ze sprak erover bij 1Twente Vandaag.

Veel meer ruimte

In Klein Driene was al een ontmoetingsplek gevestigd, 'Kom Driene' genaamd, maar de kans deed zich voor om te verhuizen naar een grotere locatie met meer mogelijkheden. Moira vertelt: "Deze plek biedt écht veel meer ruimte voor activiteiten, zoals muziek en en sport, wat erg fijn is voor de bezoekers."

Gemist

Moira heeft vroeger zelf een laagdrempelige ontmoetingsplek gemist in haar omgeving. Op haar 17e kwam ze terecht op kamers in Enschede. "Ik kende niemand en zocht naar sociale contacten. Ik ging langs bij een wijkcentrum in de buurt, maar voelde geen aansluiting."
Met deze wetenschap op zak wil Moira nu iets positiefs doen, daarom is ze ervaringsdeskundige geworden. Ze vindt het fijn om de bezoekers in het inloophuis een luisterend oor te kunnen bieden.

“Ik vind het heel mooi dat er een plek is waar iedereen kan komen en plezier uithaalt.”

'Eindelijk iemand die mij begrijpt'

De nieuwe ontmoetingsplek aan de Mozartlaan 161 is een initiatief van Ixta Noa, Mediant én Wijkracht. Hoewel er dus altijd de juiste hulp en ondersteuning aanwezig is, benadrukt Moira dat zij en haar collega's er namens zichzelf aanwezig zijn en niet namens de organisatie. Ook bezoekers geven aan het erg fijn te vinden dat ze een luisterend oor bieden Bij Mozart. Zo vertelde een zwangere vrouw met twee kinderen tegen Moira: 'Eindelijk iemand die luistert en mij begrijpt'.

Bij mozart
Lees ook
Voor een luisterend oor treffen Hengeloërs elkaar vanaf nu Bij Mozart
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.