Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Weggeefwinkel Hengelo moet nog even geduld hebben; bestemmingsplan nog niet op orde

Weggeefwinkel
Weggeefwinkel Hengelo heeft een nieuw pand, maar moet toch nog even geduld hebben. De gemeente Hengelo moet namelijk eerst het bestemmingsplan wijzigen.
Beeld: Weggeefwinkel Hengelo

Weggeefwinkel Hengelo heeft een nieuw pand, maar moet toch nog even geduld hebben. De gemeente Hengelo moet namelijk eerst het bestemmingsplan wijzigen. Dat zei wethouder Bas van Wakeren tijdens de raadsvergadering op vragen van LokaalHengelo-raadslid Seviye van Wier.

Bestemmingsplan

Gisteren werd bekend dat de weggeefwinkel een nieuw pand heeft. Het gaat om een gymzaal van de voormalige Islamitische Basisschool De Tulp aan de Korenbloemstraat in Groot-Driene. Nu blijkt dat er eerst nog wat wijzigingen moeten worden doorgevoerd voordat de weggeefwinkel het pand kan betrekken. “De locatie past niet binnen de bestaande bestemmingsplannen. Er moet een tijdelijke vergunning komen om daar van af te wijken”, zegt wethouder Van Wakeren. Tot die tijd kan de Weggeefwinkel nog niet open.

Documenten aanleveren

Voor Carin Nijhuis en de vrijwilligers betekent dit dat ze nog even geduld moeten hebben: “We hadden gehoopt vrijdag de sleutel te kunnen krijgen. Zaterdag wilden de eerste mensen al spullen komen langsbrengen, maar dat kan dus nog niet”, zegt Nijhuis.

De stichting moet nog documenten aanleveren, waaronder een bewijs dat de weggeefwinkel geen detailhandel is. “Alle documenten hebben wij. Hopelijk kunnen we snel open.”

De wethouder geeft aan haast te zullen maken.

Weggeefwinkel noodpvang arjenwaanders
Lees ook
Weggeefwinkel Hengelo heeft nieuw onderkomen: ‘Blij dat we weer kunnen helpen’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.