Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Multiculturele zaalvoetbalteams strijden tegen elkaar tijdens 36e Auni-Toernooi

Topscorer 35e editie Robert Wilens
Impressie van een wedstrijd van het 35e Auni-Toernooi
Beeld: Auni-Toernooi

Liefhebbers van zaalvoetbal kunnen op zaterdag 19 februari 2022 hun hart ophalen tijdens het 36e Auni-Toernooi. Het event is al ruim drie decennia een begrip in Hengelo en omstreken. Het toernooi brengt jongeren van verschillende culturen bij elkaar. Teams uit het hele land komen naar Hengelo om te voetballen.

Kleinere schaal

In 2020 kon het event niet plaatsvinden vanwege het coronavirus. Aanvankelijk zou het worden gehouden op 8 januari, maar door de nieuwe coronamaatregelen moet het noodgedwongen worden verplaatst. Hoewel er dit jaar wel gevoetbald gaat worden, zijn er een paar aanpassingen in het programma.

"Vanwege de onzekere situatie rondom corona hebben we er voor gekozen om het deelnemersveld terug te brengen van 24 naar 16 teams en voor dit jaar helaas geen damespoule. Ook zal het hele toernooi worden afgewerkt in één sporthal: sporthal Veldwijk."

“Sport is misschien wel het mooiste middel om mensen echt bij elkaar te brengen. We laten zien dat mensen van allerlei herkomst heel veel gemeenschappelijk hebben, dat ze samen met elkaar kunnen sporten, ernaar kijken en ervan genieten.”

Maatschappelijk doel

Het Auni-Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel. "Sport is misschien wel het mooiste middel om mensen echt bij elkaar te brengen. We laten zien dat mensen van allerlei herkomst heel veel gemeenschappelijk hebben, dat ze samen met elkaar kunnen sporten, ernaar kijken en ervan genieten. Het toernooi behoort inmiddels tot één van de grootste en populairste zaalvoetbaltoernooien van Nederland. Het doet me dan ook deugd als ik zie wat we met z'n allen hebben bereikt."

De voorwoord in het toernooimagazine is geschreven door Erik ten Hag, hoofdtrainer AFC Ajax. Verder is er een woord vooraf geschreven door voorzitter Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation en door voetballer Joey Pelupessy van Giresunspor SK uit Turkije.

Actiefoto 2
Lees ook
Auni-Toernooi wint Ambassade van Verdraagzaamheid 2020
icon_main_info_white_glyph

Praat mee over Hengelo!

Welke problemen, vragen of uitdagingen verdienen dringend politieke aandacht na de gemeenteraadsverkiezingen? 1Twente vraagt inwoners van Hengelo om hun mening en legt die voor aan de partijen die meedoen aan de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022. Invullen van de vragenlijst kost slechts 5 minuten. Praat ook mee en maak het verschil, ga naar 1twente.nl/vragenlijst-hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.