Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Weggeefwinkel Hengelo heeft nieuw onderkomen: ‘Blij dat we weer kunnen helpen’

Weggeefwinkel noodpvang arjenwaanders
Vrijwilligers Gülhan, Ali en Carin van de Weggeefwinkel Hengelo afgelopen oktober met ingezamelde kleding voor bewoners van de noodopvang
Beeld: Arjen Waanders

Na een zoektocht van meer dan een jaar heeft de Weggeefwinkel Hengelo een nieuw onderkomen. De goededoelenstichting krijgt onderdak in de gymzaal van de voormalige Islamitische basisschool De Tulp aan Korenbloemstraat in Groot-Driene.

'Veel ruimte'

“Eindelijk”, zegt een opgeluchte Carin Nijhuis, eigenaar van de weggeefwinkel. “Het is echt een mooie plek met veel ruimte. We kunnen nu eindelijk weer mensen helpen.” De oude gymzaal is twee keer zo groot als de vorige locatie in Klein-Driene. Aanstaande vrijdag krijgt Nijhuis de sleutel van het nieuwe pand.

Gratis weggeven

De weggeefwinkel is een winkel waar mensen met een kleine beurs gratis spullen kunnen afhalen. Denk hierbij aan kleding, serviesgoed, beddengoed en knuffels. Tot september vorig jaar zaten Nijhuis en co. in een winkelpand aan de Schumannstraat. Zij moesten het pand verlaten, omdat woningcorporatie Welbions er woningen realiseren.

Spullen gezocht

Voordat de winkel weer open kan moeten de ruimte gevuld zijn met spullen. Die kunnen ze goed gebruiken, vertelt Nijhuis: “We hebben van alles nodig: kopjes, borden, beddengoed, kleding, noem maar op."
Mensen kunnen spullen langsbrengen op maandagochtend van 9:15 uur tot 11:45 uur en op woensdag- en zaterdagmiddag van 13:00 uur tot 17:00 uur. “We kunnen alles gebruiken dat je in huis vindt, behalve grote meubels”, besluit de dolblije Hengelose.

icon_main_info_white_glyph

Praat mee over Hengelo!

Welke problemen, vragen of uitdagingen verdienen dringend politieke aandacht na de gemeenteraadsverkiezingen? 1Twente vraagt inwoners van Hengelo om hun mening en legt die voor aan de partijen die meedoen aan de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022. Invullen van de vragenlijst kost slechts 5 minuten. Praat ook mee en maak het verschil, ga naar 1twente.nl/vragenlijst-hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.