Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose Hockey Club Twente wint Rode Vuist vanwege rol in de samenleving

Rode Vuist 2022
Hockey Club Twente uit Hengelo heeft de Rode Vuist gewonnen. De Hengelose vereniging zet zich al jaren in voor gehandicaptensport en dat werd beloond met deze door PvdA Overijssel in het leven geroepen prijs.
Beeld: PvdA Overijssel

Hockey Club Twente uit Hengelo heeft de Rode Vuist gewonnen. De Hengelose vereniging zet zich al jaren in voor gehandicaptensport en dat werd beloond met deze door PvdA Overijssel in het leven geroepen prijs. Het bijbehorende beeldje werd aan trainer Marjolein Purmer en voorzitter Annemieke Beunk overhandigd door PvdA-fractielid Niels van der Hoorn.

Meedoen en ontwikkeling

De Rode Vuist is dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De PvdA Overijssel heeft de prijs in het leven geroepen om een bedrijf of instelling dat het afgelopen jaar een sociaal gezicht heeft getoond in het zonnetje te zetten. Hockey Club Twente heeft de prijs mogen ontvangen, omdat ze zich al jaren inzetten voor gezondheid, meedoen in de samenleving en persoonlijke ontwikkeling. Het beeldje behorend bij de prijs is gemaakt door Binthout, een sociale onderneming die bomen redt van de versnipperaar.

Special Olympics

Dit jaar worden in Twente de Special Olympics gehouden. Dit is een landelijk sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Daardoor is er op dit moment veel aandacht voor g-sport. Volgens Van der Hoorn is dit 'hartstikke goed': "De bekendheid en het aanbod van g-sport kan nog flink verbeterd worden. Het liefst zou ik willen zien dat elke club g-sport aanbiedt. Zover is het nog lang niet. Er is dus nog flink werk aan de winkel. Hockey Club Twente is daarom een goed voorbeeld voor andere clubs."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.