Verkeer
Stuur appje
Zoek

Officieel: Jayden Oosterwolde maakt het seizoen af bij Parma

Jayden Oosterwolde
Jayden Oosterwolde speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Parma
Beeld: Emiel Muijderman

Jayden Oosterwolde verlaat FC Twente voor Italië. De twintigjarige verdediger speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Parma. In de overeenkomst tussen beide clubs is een optie tot koop opgenomen.

Oosterwolde komt uit de jeugdopleiding van FC Twente en brak vorig seizoen door bij het eerste elftal. Dit jaar komt hij minder in de plannen voor. Waar hij vorig seizoen een vaste waarde was, heeft hij dit jaar lang niet altijd een basisplaats.

Brenet

FC Twente heeft nu voor de linksbackpositie nog Gijs Smal en Michal Sadilek tot de beschikking. Maar die laatste ziet de technische staf liever op het middenveld. En daarom lijkt de club op de laatste dag van de transfermarkt toch nog een vervanger voor Oosterwolde te halen.

De naam van Joshua Brenet wordt veelvuldig genoemd. De oud-PSV'er staat nog tot de zomer onder contract bij het Duitse Hoffenheim, maar die verbintenis lijkt te worden ontbonden.

Prima aanvulling

"Hij is meer rechtsbenig, maar heeft bij PSV ook veel linksback gespeeld", zegt technisch directeur Jan Streuer tegenover Tubantia. "We kunnen hem voor beide kanten gebruiken. We weten wat hij kan en hij heeft de goede leeftijd. Hij is een prima aanvulling voor onze selectie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.