Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente verliest in besloten oefenduel van Heerenveen

FC Twente heeft vrijdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd verloren van sc Heerenveen. Op Sportpark Skoatterwâld in Friesland werd het 2-1. Voor FC Twente scoorde Gijs Smal.

Dat doelpunt viel al na drie minuten spelen. De linksback was het eindstation van een mooie aanval. FC Twente was nadien beter, maar vergat de marge te vergroten. Heerenveen toonde zich wel effectief. Tibor Halilovic verraste Jeffrey de Lange met een afstandsschot: 1-1.

Buitenspel

Na de hervatting leek Heerenveen op voorsprong te komen, maar de treffer van de Friezen werd afgekeurd wegens buitenspel. Vaclav Cerny kreeg niet veel later aan de andere kant de mogelijkheid om FC Twente op voorsprong te schieten, maar hij trof doelman Erwin Mulder. In de slotfase leek het duel in 1-1 te eindigen, maar Benjamin Nygren (randje buitenspel) mocht nu wel door van de arbitrage en schoot onberispelijk de 2-1 binnen.

Opstelling FC Twente

J. de Lange, Troupee (46’ Driezen), Pleguezuelo, Bruns (84' Eustatia), Smal, Staring, Sadilek, Bosch (77' T. de Lange), Misidjan, Cleonise, Cerny.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.